Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα στην Ώρα του Πρωθυπουργού για την ακρίβεια

Βουλή: Μετωπική Μητσοτάκη – Τσίπρα στην Ώρα του Πρωθυπουργού για την ακρίβεια
Η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά να ρυθμίσει την αγορά αναφέρει στην επίκαιρη ερώτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Μετωπική σύγκρουση αναμένεται να έχουν σήμερα Παρασκευή 14/10 στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης που έχει διατυπώσει στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού ο κ.Τσίπρας με κύριο θέμα την ακρίβεια.
Αν και το βασικό θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να είναι η ακρίβεια και η εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια, θεωρείται σίγουρο πως Μητσοτάκης και Τσίπρας θα έχουν μια εφ’όλης της ύλης αντιπαράθεση, από την πρόσφατη υπόθεση των υποκλοπών – χθες 13/10 ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής – μέχρι τα ελληνοτουρκικά, εν μέσω διασταυρούμενων πυρών για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα τουρκικά F-16.
Σε κάθε περίπτωση η σημερινή σύγκρουση θεωρείται απλά η αρχή μιας σειράς έντονων αντιπαραθέσεων μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και του Αλ. Τσίπρα δεδομένου ότι πλέον η χώρα κινείται σε προεκλογική τροχιά.
Η συζήτηση είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 το πρωί.

Η επίκαιρη ερώτηση του κ.Τσίπρα

Στην ερώτηση του κ.Τσίπρας επιτίθεται στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι τροφοδοτεί την αισχροκέρδεια αντί να προστατεύσει τους πολίτες και ζητεί να λάβει ουσιαστικά μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.
«Οι εκρηκτικές ανατιμήσεις στην ενέργεια, στα καύσιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες σε εργαζόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις και ναρκοθετούν τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, με τα επίσημα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα μας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά να ρυθμίσει την αγορά της ενέργειας με πλαφόν στη χονδρική και λιανική τιμή στο ρεύμα, να περιορίσει το περιθώριο κέρδους των παραγωγών ενέργειας, να προχωρήσει σε πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών και επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ ώστε να λειτουργήσει ως επιχείρηση κοινής ωφέλειας.
Ενδεικτικό είναι ότι μόνο για τον Σεπτέμβριο 2022, τα υπερκέρδη των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, για τους οικιακούς και εμπορικούς πελάτες, ανέρχονται σε 485 εκατ. ευρώ» αναφέρει ο κ.Τσίπρας, ο οποίος καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί η κυβέρνηση δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας καθώς και αν προτίθεται να μειώσει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα ώστε να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση της κοινωνίας.

Συγκεκριμένα ρωτά τον πρωθυπουργό:

  • Αν προτίθεται η κυβέρνηση να μειώσει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα ώστε να υπάρξει ουσιαστική ελάφρυνση της κοινωνίας;
  • Γιατί η κυβέρνηση δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας και δεν διενεργεί τους αναγκαίους ελέγχους περιστολής των φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης