Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ολομέτωπη και τοξική αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές, ελληνοτουρκικά, ακρίβεια, ενέργεια και… υπόθεση βιασμού

Ολομέτωπη και τοξική αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές, ελληνοτουρκικά, ακρίβεια, ενέργεια και… υπόθεση βιασμού
Tα ελληνοτουρκικά ήταν άλλο ένα σκληρό επίπεδο αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ να θεωρεί εθνική αποτυχία την απόφαση της Γερουσίας για άρση των περιορισμών πώλησης των F 16 στην Τουρκία
Σχετικά Άρθρα

Σε επικίνδυνη ατραπό εισέρχεται το πολιτικό σύστημα καθώς πλησιάζει ακόμα πιο έντονα η προεκλογική περίοδος εν μέσω έξαρσης των μετώπων της ακρίβειας, της κρίσης στα ενεργειακά και των ελληνοτουρκικών αλλά και θέματα με έντονο το κοινωνικό στοιχεία.

Πεδίο αντιπαράθεσης ακόμα και το κοινωνικό ζήτημα του βιασμού της 12χρονης

Είναι ενδεικτικό ότι το κυβερνών κόμμα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσαν να αλληλοκατηγορηθούν για το γνωστό και απεχθές θέμα της παιδεραστίας του 53χρονου από τον Κολωνό προσπαθώντας οι μεν να χαρακτηρίσουν ένα ολόκληρο κόμμα (ΝΔ) ότι εμπλέκεται σε υποθέσεις βιασμού και παιδεραστίας (tweet βουλευτή Μαμουλάκη) επειδή ο κατηγορούμενος ήταν στέλεχος της ΝΔ και οι δε στο να κατηγορήσουν το ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζει τους βιαστές επειδή δεν ψήφισε την ποινή των ισοβίων για τέτοιες υποθέσεις.

Αλληλοκατηγορίες για τα εθνικά ζητήματα

Καταλαβαίνει κανείς ότι όταν υπάρχει έντονη πολιτική αντιπαράθεση για ένα τέτοιο κοινωνικό ζήτημα, τότε το επόμενο στάδιο θα είναι μία ακόμα πιο χαμηλού επιπέδου προεκλογική περίοδο.
Τα ελληνοτουρκικά ήταν άλλο ένα σκληρό επίπεδο αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ να θεωρεί εθνική αποτυχία την απόφαση της Γερουσίας για άρση των περιορισμών πώλησης των F 16 στην Τουρκία, παρόλο που υπάρχει σκληρή γραμμή Menendez να μην περάσει η πώληση των αεροπλάνων από την Γερουσία.
Γι’ αυτό και θέτει επιτακτικά θέμα κυρώσεων από την Ε.Ε στην Τουρκία.
Από την άλλη, η ΝΔ σχεδόν θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναμασά την τουρκική προπαγάνδα και στο θέμα των F16 αλλά και παλαιότερα στο θέμα των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα.

Οι υποκλοπές όξυναν το πολιτικό σκηνικό

«Μετά την υπόθεση των υποκλοπών, από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας είπε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ψεύτη και εντολέα της παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, ο πολιτικός λόγος έχει εκτραχυνθεί» τονίζει βουλευτής της ΝΔ.
Άλλωστε, στο πόρισμα του για τις υποκλοπές ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει προανακριτική επιτροπή για τους εμπλεκομένους της υπόθεσης και επειδή η ΕΥΠ αναφέρεται οργανικά στο γραφείο του Πρωθυπουργού, ουσιαστικά έθετε θέμα να τεθεί σε προανακριτική επιτροπή όχι μόνο οι Κοντολέων, Δημητριάδης αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Σε δεύτερη μοίρα η ενέργεια

Μέσα σε αυτό το εξαιρετικά τοξικό κλίμα, περνάει σε δεύτερη μοίρα το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης και οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες με το ελληνικό αίτημα για πλαφόν στη τιμή του φυσικού αερίου το οποίο θα εξεταστεί εκ νέου στη Σύνοδο Κορυφής 20-21/10.
Ωστόσο, το αίτημα διαφαίνεται δύσκολο (όπως φάνηκε στο συμβούλιο υπουργών περιβάλλοντος) να πραγματωθεί εν μέσω γερμανικών ενστάσεων και το πιθανότερο είναι το πλαφόν να μην προκριθεί εν τέλει ως τελικό μέτρο.

Δύσκολη η Παρασκευή για τα κόμματα – Έρχεται σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή

Όπως έχουμε πει, αυτό θα δυσκολέψει πολύ τις κινήσεις και της Ελλάδας, μεταξύ άλλων χωρών, η οποία θα πρέπει να τονώσει τα πακέτα στήριξης με δικά της χρήματα.
Όσο για το θέμα της ακρίβειας, το οποίο θα συζητηθεί και στην ώρα του Πρωθυπουργού την Παρασκευή μετά από επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση θα δεχθεί σφοδρή κριτική γιατί δεν χαμηλώνει το ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα καθώς και το ΦΠΑ και ΕΦΚ στα καύσιμα.
Η συζήτηση της Παρασκευής θα είναι ένα μεγάλο πεδίο αντιπαράθεσης που θα τεθούν όλα τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, από τα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό μέχρι την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.
Και φυσικά, όπως πολλοί θεωρούν σίγουρο, θα είναι στο μενού και τα πορίσματα των κομμάτων για τις υποκλοπές.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης