Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Οι Τούρκοι ωθούν στη δημιουργία μεθοριακού επεισοδίου στον Έβρο

Οικονόμου: Οι Τούρκοι ωθούν στη δημιουργία μεθοριακού επεισοδίου στον Έβρο
Είμαστε ψύχραιμοι και αποφασισμένοι υποστήριξε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Την θέση πως οι Τούρκοι ωθούν στη δημιουργία ενός μεθοριακού επεισοδίου στον Έβρο διατύπωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτης, Λ. Οικονόμου, ο οποίος επισήμανε πως οι ελληνικές αρχές είναι σε επιφυλακή.
«Θέλω να σας επισημάνω ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πάνω στις νησίδες του Έβρου - και με την ιδιαιτερότητα που υπάρχει στην συγκεκριμένη περιοχή - μια αρκετά προκλητική συμπεριφορά από πλευράς τουρκικών αρχών προκειμένου να ωθήσουν τα πράγματα στη δημιουργία και ενός μεθοριακού επεισοδίου.
Είμαστε ψύχραιμοι και αποφασισμένοι.
Παρακολουθούμε και ενεργούμε ότι επιβάλλει το εθνικό συμφέρον» είπε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ.Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τους 38 μετανάστες χαρακτηρίζοντας ακατανόητη την επιλογή της αντιπολίτευσης να επαναφέρει το θέμα την στιγμή που οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν απαντήσει ότι η νησίδα βρισκόταν επί τουρκικής επικράτειας.
«Οι 38 μετανάστες σύμφωνα με τα στίγματα βρίσκονταν επι τουρκικού εδάφους αδιαμφισβήτητα.
Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε με βασικό μοχλό τα μηνύματα της ΜΚΟ HumanRights360 αξιολογήθηκε ως υποκινούμενος με σκοπό να διευκολυνθεί ο τουρκικός σχεδιασμός για κατασκευασμένα συνοριακά επεισόδια.
Και το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να χρησιμοποιείται μια αρκετά ύποπτη επιχειρησιακή τακτική από τις τουρκικές αρχές» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης