Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει προανακριτική για τις υποκλοπές και το ΠΑΣΟΚ όχι!!! – Γι’ αυτό ο Τσίπρας διατηρεί υψηλά ποσοστά στη Κεντροαριστερά

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει προανακριτική για τις υποκλοπές και το ΠΑΣΟΚ όχι!!! – Γι’ αυτό ο Τσίπρας διατηρεί υψηλά ποσοστά στη Κεντροαριστερά

Ο Νίκος καταγγέλει την απόπειρα και όχι τη… παρακολούθηση

 

Το γεγονός ότι το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποκλοπές καταλήγει στην πρόταση για προανακριτική επιτροπή είναι μία προσωπική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα που υποσκελίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το οποίο στο δικό του δοθέν πόρισμα δεν αναφέρει.Ουσιαστικά, έχουμε το εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών και όσων έχουν εμπλακεί σε προανακριτικό στάδιο που θεωρητικά μπορεί να οδηγήσει και σε ειδικό δικαστήριο και το ΠΑΣΟΚ που ανακίνησε το θέμα των υποκλοπών, μετά την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, δεν το ζητάει.

Πιστώνεται το αντι-μητσοτακικό μέτωπο ο Τσίπρας

Αυτό από μόνο του φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ακόμα πιο πλεονεκτική κατάσταση αφού ηγείται πλέον όλη της αντιπολίτευσης για το θέμα των υποκλοπών ενώ το ΠΑΣΟΚ κάνει πίσω. Το ίδιο έργο το είδαμε και στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το ζήτημα όπου ο Αλέξης Τσίπρας, απουσία και του Νίκου Ανδρουλάκη που δεν είναι βουλευτής, πιστώθηκε όλα τα κέρδη καταγγέλλοντας προσωπικά τον Πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Όλα τα παραπάνω συντελούν στην ενδυνάμωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και το κλείσιμο των διαρροών προς το ΠΑΣΟΚ. Η δε σκληρή τακτική για το θέμα των υποκλοπών συσπειρώνει το κόσμο της Κεντροαριστεράς και κυρίως το αντι-μητσοτακικό μέτωπο προς τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ αφού ο ψηφοφόρος που όντως θεωρεί τις υποκλοπές Μαξίμου σκάνδαλο, αναρωτιέται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη διερεύνηση και γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν το προτείνει.

Επικοινωνιακή η διαχείριση από το ΠΑΣΟΚ

Μοιραία, λοιπόν, φτάνει στον εξής συνειρμό: Ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης αξιοποίησε στο έπακρο το θέμα των υποκλοπών για να αναδειχθεί πολιτικά αλλά δεν έφτασε ποτέ στην ουσία των πραγμάτων γιατί δεν ήθελε.
Με μία μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ όπου θα άνοιγε όλα τα αρχεία το ζήτημα  ή με απευθείας ενημέρωσε θα μπορούσε να είχε κάνει γνωστό δημοσίως το λόγο παρακολούθησης του. Αντιθέτως, παρέμεινε μόνο στην μηνυτήρια αναφορά για το λογισμικό predator…

Ο Νίκος καταγγέλει την απόπειρα και όχι τη… παρακολούθηση

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι «ουσιαστικά ο Ανδρουλάκης καταγγέλλει την απόπειρα παρακολούθησής του, αλλά όχι την βεβαιωμένη παρακολούθησή του από την ΕΥΠ» και άλλοι το εκλαικεύουν λέγοντας «ο Ανδρουλάκης καταγγέλλει την απόπειρα ληστείας αλλά όχι τον ληστή».
Σε αυτούς τους συνειρμούς φτάνει οι ψηφοφόροι της Κεντροαριστεράς που βλέπει ότι μπορεί να τον εκφράσει καλύτερα ο Α.Τσίπρας ο οποίος θα πρέπει να πούμε ότι, τήρησε αυτή την σκληρή στάση, παρόλο που στο ενδιάμεσο βγήκε η υπόθεση παρακολούθησης Πιτσιόρλα – Σαγιά από την ΕΥΠ του Γιάννη Ρουμπάτη που ο ίδιος είχε διορίσει.

Άλλαξε τη στρατηγική ο ΣΥΡΙΖΑ

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μία στρατηγική πρώτου κόμματος στις εκλογές διότι όσο μιλούσε για προοδευτική διακυβέρνηση είχε διαρροές προς τα άλλα κόμματα.
Και από τότε που έκοψε την συζήτηση για κυβέρνηση μειοψηφίας έχει κερδίσει πόντους.
Όπως επίσης, περιορίζοντας τον Παύλο Πολάκη (δεν τον έβαλε καν στην Εξεταστική Επιτροπή).
Και μοιραία θα αναγκάσει τον Νίκο Ανδρουλάκη να τον ακολουθήσει, να γίνει ουρά.

Υπό αυτά τα δεδομένα, γίνεται κατανοητό ότι όσο πλησιάζουν εκλογές το δίπολο που θα αντιπαρατίθεται θα είναι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και Μητσοτάκης-Τσίπρας και, μοιραία, το ΠΑΣΟΚ θα αποτελεί τόπο που θα υπάρχουν διαρροές, ειδικά εάν έχουμε δεύτερες εκλογές.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης