Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η οικονομία μας υπεραποδίδει, επειδή έχουμε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη

Μητσοτάκης: Η οικονομία μας υπεραποδίδει, επειδή έχουμε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη
Μητσοτάκης: Στηρίζουμε την κοινωνία στα δύσκολα
Οι πολίτες θα μας δώσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουμε το έργο μας, δήλωσε από την Πέλλα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σίγουρος για την επόμενη εκλογική του νίκη.
Όταν έρθει η ώρα, το 2023, στη λήξη της θητείας μας, και ξαναθέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού την κρίσιμη απόφαση για το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα για την επόμενη τετραετία, τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της περιοδείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας προήδρευσε σε σύσκεψη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Διοικητήριο στην Έδεσσα, όπου ανακοίνωσε έργα όπως το νέο οδικό άξονα Θεσσαλονίκης - Πέλλας και την κατασκευή του φράγματος στον Αλμωπαίο ποταμό, που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, ενώ σε συζήτησή του με πολίτες αναφέρθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησης για τη στήριξη της κοινωνίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των μεγάλων κρίσεων.

Στηρίζουμε την κοινωνία στα δύσκολα

«Εισερχόμαστε πια στον τέταρτο χρόνο της διακυβέρνησης, πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι παρά τις πολύ μεγάλες κρίσεις οι οποίες μάς προέκυψαν, έχουμε οδηγήσει το σκάφος της πατρίδας με ασφάλεια μέσα από πολύ φουρτουνιασμένα νερά. Και η Ελλάδα σήμερα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν το 2019, όταν ήρθαμε στα πράγματα. Και θέλω να σάς διαβεβαιώσω ότι αυτόν τον αγώνα, να στηρίζουμε την κοινωνία στα δύσκολα, να στεκόμαστε κοντά στις παραγωγικές, στις αναπτυξιακές δυνάμεις του τόπου, στους αγρότες μας οι οποίοι τόσο σημαντικό ρόλο παίζουν εδώ στην τοπική οικονομία, στους επιχειρηματίες μας, στους εργαζόμενους, θα συνεχίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους πολίτες.
«Ναι, είμαστε εν μέσω μιας μεγάλης παγκόσμιας κρίσης. Κανείς δεν θα φανταζόταν ένα χρόνο πριν ότι θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με το φάσμα ενός πολέμου στην Ευρώπη, ενός πολέμου ο οποίος έχει προκαλέσει, εκτός από την ανείπωτη τραγωδία της απώλειας της ανθρώπινης ζωής, και μια πρωτοφανή ενεργειακή κρίση, μια έξαρση του πληθωρισμού παγκόσμια. Μάς έχει υποχρεώσει όλους στην αναδιάταξη των δυνάμεών μας και στη στροφή των προτεραιοτήτων μας στη στήριξη της κοινωνίας απέναντι στις μεγάλες δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουμε. Είμαστε, όμως, σε θέση να στηρίξουμε την κοινωνία, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ακριβώς επειδή η οικονομία μας υπεραποδίδει, επειδή έχουμε έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη, επειδή έχουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες να μπορούμε να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, να μπορέσουμε να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας τα Χριστούγεννα που θα το έχουν περισσότερο ανάγκη με ένα ακόμα έκτακτο επίδομα», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.
«Από το 2023 θα προχωρήσουμε στις πρώτες αυξήσεις των συντάξεων εδώ και πολλά χρόνια και στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους συμπολίτες μας, συνταξιούχους, δημοσίους υπαλλήλους, έτσι ώστε να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων, που δοκιμάζονται εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς κρίσης», πρόσθεσε.

Παρά τις δυσκολίες ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε στα πράγματα δεσμεύτηκα στη συμφωνία αλήθειας την οποία είχα ζητήσει να συνυπογράψουμε με τους Έλληνες πολίτες προεκλογικά. Και οι πολίτες μας πιστώνουν και μας αναγνωρίζουν ότι παρά τις δυσκολίες ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Είπαμε ότι θα μειώσουμε φόρους, τους μειώσαμε. Είπαμε ότι θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, τις δημιουργήσαμε. Είπαμε ότι θα ενισχύσουμε τη θέση της Ελλάδος στην περιοχή και στην Ευρώπη και σήμερα η Ελλάδα είναι ισχυρή και δεν απειλείται από κανέναν, γιατί επενδύσαμε στην άμυνά μας, επενδύσαμε στις συμμαχίες μας. Και με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο πορευόμαστε στην ταραγμένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ακριβώς αυτήν την σχέση εμπιστοσύνης δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να την αμφισβητήσει. Και όταν έρθει η ώρα, το 2023, στη λήξη της θητείας μας, και ξαναθέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού την κρίσιμη απόφαση για το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα για την επόμενη τετραετία, δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι οι Έλληνες πολίτες θα μας δώσουν τη δεύτερη δυνατότητα να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το έργο μας και δεν θα επιτρέψουν κανένα πισωγύρισμα, καμία επιστροφή σε ένα παρελθόν το οποίο θέλουμε ανεπιστρεπτί όλοι μας να το ξεχάσουμε», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης