Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος στις οικογένειες στρατιωτικών που πέθαναν σε καιρό ειρήνης

Παναγιωτόπουλος: Χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος στις οικογένειες στρατιωτικών που πέθαναν σε καιρό ειρήνης
«Για το έτος 2021, το ύψος της υπόψη χρηματικής αρωγής, καθορίστηκε με την ΚΥΑ, υπό στοιχεία Φ.952/8/114297/Σ.19316/21-10-2021 (Β΄5010), στο ποσό των 1.000 ευρώ», ανέφερε ο Ν. Παναγιωτόπουλος

Στις οικογένειες των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι σε καιρό ειρήνης φονεύθηκαν, απεβίωσαν ή εξαφανίσθηκαν, σε περίπτωση που δεν δικαιούνται πολεμικής σύνταξης, μπορεί να χορηγείται στο τέλος κάθε έτους εφάπαξ χρηματική αρωγή (ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του Ειδικού Λογαριασμού Χρηματικής Αρωγής Οικογενειών Στρατιωτικών (ΕΛΧΑΟΣ) μέχρι του ύψους ενός βασικού μισθού λοχαγού, σε κάθε ανήλικο τέκνο, καθώς και σε κάθε ενήλικο άγαμο μέχρι ηλικίας 25 ετών, εφόσον αυτό αποδεδειγμένα σπουδάζει ή υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία, ανεξάρτητα αν αναγνωρίζεται ως προστατευόμενο μέλος της οικογένειας.
Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν.Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάσης και Θ. Παφίλης, με θέμα «Χορήγηση του ετήσιου βοηθήματος στις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που πέθαναν καθ' οιονδήποτε τρόπο».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι «η διαδικασία χορήγησης της χρηματικής αρωγής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια καθορίστηκαν με την υπουργική απόφαση, υπό στοιχεία Φ.952/5/710653/1-4-2003 (Β΄432), ύστερα από πρόταση των οικείων Διοικητικών Συμβουλίων, με ημερομηνία έναρξης, την 25η Ιουλίου 2002».
Πρόσθεσε ότι «για το έτος 2021, το ύψος της υπόψη χρηματικής αρωγής, καθορίστηκε με την ΚΥΑ, υπό στοιχεία Φ.952/8/114297/Σ.19316/21-10-2021 (Β΄5010), στο ποσό των 1.000 ευρώ».
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλος, «τα Γενικά Επιτελεία στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό έχουν καθορίσει με σχετικές διαταγές σε όλη την κλίμακα των διοικήσεων, την υποχρέωση ορισμού ενός στελέχους, το οποίο εκτελεί χρέη συνδέσμου μεταξύ της οικογένειας του θανόντος ή εξαφανισθέντος στρατιωτικού και της Στρατιωτικής Υπηρεσίας, το οποίο, εν συνεχεία, προβαίνει στην ενημέρωση της οικογένειας σχετικά με την οικονομική αποκατάσταση των δικαιούχων, καθώς και στη συγκέντρωση όλων των απαιτούμενων κατά περίπτωση δικαιολογητικών και την διασφάλιση της άμεσης υποβολής αυτών στις αρμόδιες υπηρεσίες».
«Για το σύνολο των παρεχόμενων βοηθημάτων υφίστανται σχετικοί σύνδεσμοι στις αντίστοιχες ιστοσελίδες των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων», συμπλήρωσε.
«Κατά την διαδικασία κατάθεσης αίτησης συνταξιοδότησης από τις οικογένειες των θανόντων, πραγματοποιείται ενημέρωση επί των πάσης φύσεως βοηθημάτων από τα αρμόδια γραφεία των Γενικών Επιτελείων, των Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών αυτών», διευκρίνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης