Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλαφάτης: Διευρύνουμε τις συμμαχίες μας, αναβαθμίζουμε την αμυντική ικανότητα της χώρας, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι

Καλαφάτης: Διευρύνουμε τις συμμαχίες μας, αναβαθμίζουμε την αμυντική ικανότητα της χώρας, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι
"Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις γραμμές που ορίζουν τα δίκαια και τα δικαιώματά μας. Διευρύνουμε τις συμμαχίες μας, παίρνοντας θέση στη σωστή πλευρά της Ιστορίας", τόνισε ο Στ. Καλαφάτης

«Οι Έλληνες επιζητούμε την ειρήνη και τη συνεργασία με τους λαούς της γειτονιάς μας» και «δεν μας σκιάζουν οι κραυγές κανενός», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης.
Ο κ. Καλαφάτης παρέστη στο μνημόσυνο του Πανελλήνιου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς» στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης του Γ΄Σ.Σ. και στις εκδηλώσεις στο Πολεμικό Μουσείο και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Εθνομαρτύρων Διδασκαλισσών του Μακεδονικού Αγώνα.
«Αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής στη μνήμη των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα. Τιμούμε σήμερα όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Μακεδονίας μας. Εκείνους που ενέπνευσαν με τη θυσία και το παράδειγμά τους το Έθνος και την Πατρίδα μας» ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης).
«Τιμούμε τον πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα, το φλογερό πατριώτη, Παύλο Μελά, ο οποίος, στις 13 Οκτωβρίου 1904, στο χωριό Σιάτιστα της Καστοριάς, -το σημερινό Μελάς προς τιμήν του- πότισε με το αίμα του το δέντρο της λευτεριάς. Και μαζί τιμούμε όλους εκείνους που πίστεψαν -και το απέδειξαν- ότι «αξίζει να πεθάνει κανείς για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα». Αντλούμε δύναμη και διδαχή από το παράδειγμά τους. Ότι δεν οραματιζόμαστε στη βάση των αριθμών, αλλά με τη δύναμη της ψυχής. Ότι οι Έλληνες ενωμένοι πετυχαίνουμε θαύματα», τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Καλαφάτης.

Καμία πρόκληση αναπάντητη

«Στέλνουμε ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Οι Έλληνες επιζητούμε την ειρήνη και τη συνεργασία με τους λαούς της γειτονιάς μας. «Δεν θα αφήσουμε όμως», όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «καμία πρόκληση αναπάντητη». Δεν μας σκιάζουν οι κραυγές κανενός» , συνέχισε ο κ. Καλαφάτης.
Υπογράμμισε πως «δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις γραμμές που ορίζουν τα δίκαια και τα δικαιώματά μας. Διευρύνουμε τις συμμαχίες μας, παίρνοντας θέση στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Αναβαθμίζουμε την αμυντική ικανότητα της χώρας ενισχύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Πάνω από όλα, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι».
«Αυτή είναι η ύψιστη τιμή σε εκείνους που πότισαν με το αίμα τους την μακεδονική γη. Σε εκείνους που δεν θα μας ζητούσαν παρά μόνο ενότητα, περηφάνια, εθνική αυτοπεποίθηση. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους», κατέληξε.

«Το ‘23 κυνηγά και κάνει απρόβλεπτο τον Erdogan»

«Το ‘23 κυνηγά και κάνει απρόβλεπτο τον Erdogan», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».
Εξήγησε ότι «η αναθεωρητική, η διεκδικητική στρατηγική της γείτονος ξεκίνησε το 1973, στα πενηντάχρονα της Τουρκικής Δημοκρατίας και ότι έκτοτε συνεχίζεται με αλλεπάλληλες, διευρύνσεις και αναβαθμίσεις των αυθαίρετων διεκδικήσεων της. Σε ένα χρόνο, το 2023, θα έχουν τα εκατοντάχρονα και ο Erdogan θα ήθελε να ξεπεράσει τον Κεμάλ. Την ίδια ωστόσο χρονιά τελειώνει ο πολιτικός του χρόνος και προφανώς τρομοκρατείται από όσα μπορεί να ακολουθήσουν. Θα ήθελε είτε να μην γίνουν εκλογές, είτε να μεσολαβήσει κάτι που θα ανέτρεπε τις δημοσκοπήσεις. Ενώ, ωστόσο, επιδόθηκε σε μια προκλητική ρητορική, δεν καταφέρνει ούτε να επηρεάσει το εσωτερικό, ούτε να τρομοκρατήσει τη χώρα μας. Ίσως λοιπόν, δεν ξέρει ακόμη τι τελικά θα κάνει. Σίγουρα, όμως, το ‘23 κυνηγά και κάνει απρόβλεπτο τον Erdogan».
Τόνισε πως «εάν θέλει ο Τούρκος Πρόεδρος να γράψει κάτι μεγάλο και σπουδαίο έχει μια και μόνο δυνατότητα: Να πάρει το Διεθνές Δίκαιο παραμάσχαλα και να ΄ρθεί να χτίσουμε μια νέα σχέση, ειρήνης, συνεργασίας και φιλίας».

Ενεργειακή κρίση

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση ο Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης ανέφερε ότι «έχουμε, όπως ολόκληρη η Ευρώπη, έναν πολύ δύσκολο χειμώνα μπροστά μας. Κανένα κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του τις συνέπειες της κρίσης στις τσέπες του κόσμου και είναι, έστω και τώρα η ώρα της Ευρώπης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι απόφαση μας -και το τόνισε πολλές φορές ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- να εξαντλήσουμε και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ για τη στήριξη των πιο αδύναμων».
Τέλος, αναφερόμενος στα 30 και πλέον έργα που ανακοινώθηκαν για τη Θεσσαλονίκη του 2030 τόνισε πως «τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Στόχος μας είναι η Θεσσαλονίκη του 2030 να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης ως μια σύγχρονη περιφερειακή πόλη. Λειτουργική και εξωστρεφής, πραγματικός πόλος ανάπτυξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης