Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση αρνείται να δει την πραγματικότητα των ανισοτήτων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας - Δεν έχουν σχέδιο

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση αρνείται να δει την πραγματικότητα των ανισοτήτων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας - Δεν έχουν σχέδιο
«Κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο δεν έχουν σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπίσουν τις πολλαπλές και ταυτόχρονες κρίσεις» , σύμφωνα με τον Α. Χαρίτση

«Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία αρνείται πεισματικά να δει την πραγματικότητα των ανισοτήτων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας» δηλώνει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλ. Χαρίτσης, κάνοντας παράλληλα λόγο για «προϋπολογισμό ευχολογίων και εξωραΐσμού της πραγματικότητας».
«Κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο δεν έχουν σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπίσουν τις πολλαπλές και ταυτόχρονες κρίσεις» τονίζει ο κ. Χαρίτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή», ενώ «για τα έσοδα ο Προϋπολογισμός προβλέπει να είναι αυξημένα ακριβώς λόγω των έμμεσων φόρων, κυρίως ΕΦΚ και ΦΠΑ».
Κατά τον ίδιο, οι πολίτες υφίστανται διπλή αφαίμαξη: «πληρώνουν και ως καταναλωτές και ως φορολογούμενοι».
Ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι «σε μια οικονομία, όπως η ελληνική, με τα δομικά της προβλήματα, εξασθενημένη και από τη δεκαετή κρίση, που έχει ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει και μια πολιτική σκληρά νεοφιλελεύθερη, είναι σαφές ότι το μέλλον προμηνύεται πάρα πολύ δύσκολο», φέρνοντας ως παράδειγμα τους «πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης: τα δάνεια δίνονται σ’ αυτούς που ήδη έχουν υψηλό τραπεζικό δανεισμό και αναχρηματοδοτούν έτσι τις δανειακές τους υποχρεώσεις με ευνοϊκότερους όρους».

Διαφορετική λογική για την αντιμέπιση της κρίσης

«Το βασικό στοιχείο της πρότασής μας στη ΔΕΘ είναι η διαφορετική της λογική για το πώς αντιμετωπίζουμε την κρίση» συνεχίζει ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «σήμερα χρειαζόμαστε εργαλεία άσκησης δημόσιων πολιτικών, με ισχυρή δημόσια παρουσία σε κρίσιμους κλάδους, όπως η ενέργεια και το τραπεζικό σύστημα».
«Αναφερόμενος στα εκλογικά αποτελέσματα σε Ιταλία και Σουηδία αλλά και τα πολύ υψηλά ποσοστά του Bolsonaro στη Βραζιλία, ο τομεάρχης Ανάπτυξης τονίζει την ανάγκη να «δώσουμε θετικό περιεχόμενο στην έννοια της δημοκρατίας: προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, προστασία εκείνων που έχουν ανάγκη, προστασία των θεσμών».
«Η υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών, πλήττει τον πυρήνα της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και δική μας δουλειά είναι να δείξουμε ότι αφορά τους πολίτες», υπογραμμίζει ο κ. Χαρίτσης.
«Οφείλουμε να ενημερώσουμε, να συζητήσουμε, να πείσουμε τον κόσμο ότι έχουμε σχέδιο εξόδου από την κρίση που είναι και ρεαλιστικό και ριζοσπαστικό. Χρειάζεται να πείσουμε ότι το ρεαλιστικό είναι τα πράγματα να αλλάξουν και να μην παραμείνουν όπως έχουν σήμερα» καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης