Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Είμαστε σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση - Καμία πράξη της Τουρκίας αναπάντητη

Οικονόμου: Είμαστε σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση - Καμία πράξη της Τουρκίας αναπάντητη
"Φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορα επιδεικνύοντας ταυτόχρονα τον απαιτούμενο ανθρωπισμό", τόνισε ο Γ. Οικονόμου

«Η κυβέρνηση δεν παρασύρεται από τη ρητορική και την τακτική της Τουρκίας, αλλά δεν πρόκειται να αφήσει κανένα λόγο και καμία πράξη της τουρκικής πλευράς αναπάντητη» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, αναφερόμενος στην προκλητική συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου R.T.Erdogan στην Πράγα και την απάντηση του πρωθυπουργού.
«Αυτό γίνεται συστηματικά από το 2020, η Τουρκία έχει κλιμακώσει στην όξυνση με υβριδικού τύπου απειλές, στον Έβρο ή με το μεταναστευτικό με τους τραγικούς θανάτους την περασμένη εβδομάδα» υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Οικονόμου.
Πρόσθεσε πως οι Τούρκοι προσπαθούν είτε με μυθεύματα, είτε με παράνομες και έκνομες ενέργειες όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο, να δημιουργήσουν τετελεσμένα και να κτίσουν πάνω σε αυτά το επόμενο βήμα των διεκδικήσεων.
Όπως είπε, «οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα».

Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι πιόνια των διακινητών

Κληθείς να σχολιάσει το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής της Κυριακής που αναφέρει ότι έχουν σχηματιστεί δυο δικογραφίες από το Λιμενικό εις βάρος δουλεμπόρων, ο ένας εκ των οποίων είναι αξιωματικός της τούρκικης ακτοφυλακής, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι όλα τα στοιχεία του ρεπορτάζ θα αξιοποιηθούν από τις αρχές.
«Είμαστε πιο ισχυροί σε σχέση με αυτούς που μας προκαλούν (…) Φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορα επιδεικνύοντας ταυτόχρονα τον απαιτούμενο ανθρωπισμό», τόνισε και συμπλήρωσε πως «οι δυστυχισμένοι άνθρωποι γίνονται πιόνια των διακινητών, με τις πλάτες της Τουρκίας τις περισσότερες φορές».
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ορισμένοι στην Ελλάδα υιοθέτησαν τα περί push backs, ακόμα και ευρωβουλευτές μας.
«Οι λιμενικοί μας φυλάνε τα σύνορά μας, αλλά και σώζουν ζωές», σημείωσε και επισήμανε ότι ο φράχτης του Έβρου θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του ποταμού.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης

Ο κ. Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξης στους πολίτες, υπό την προϋπόθεση της διατήρησης της δημοσιονομικής σταθερότητας.
Όπως ανέφερε, «όλα εξετάζονται, όλα αξιολογούνται. Η προσπάθεια αντιμετώπισης της εισαγόμενης ακρίβειας είναι καθημερινή και δυναμική, έχουμε το πακέτο μέτρων που ανακοινώσε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός και η πολιτική μας έχει φτιάξει αναχώματα απέναντι στην επίθεση της ακρίβειας (μείωση φορών, αύξηση επιδομάτων, ρεύμα, μείωση εισφοράς αλληλεγγύης)».
«Κάθε δυνατότητα που υπάρχει την επιστρέφουμε ως κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες, με μια παράμετρο: δεν διακινδυνεύουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας», εξήγησε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού ανέφερε ότι «ο κόσμος περνάει δύσκολα, δοκιμάζεται από μια κρίση μετά από μια 10ετια μνημονίων και την πανδημία, με μια κρίση που ενέσκηψε πάνω μας», διαβεβαίωσε πως «η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί. Ό,τι δυνατότητες έχουμε δημοσιονομικά θα τις εξαντλήσουμε».
«Αν δεν είχαμε πετύχει όσα πέτυχε ο Μητσοτάκης, με επενδύσεις, με ανάπτυξη, η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης