Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Το ΣτΕ κατέρριψε τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση του νερού

Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ): Το ΣτΕ κατέρριψε τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση του νερού
Δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά

«Το ΣτΕ κατέρριψε τα σχέδια Μητσοτάκη και Καραμανλή για ιδιωτικοποίηση του νερού», ανέφερε ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.
Όπως σημειώνει, το Δʼ Τμήμα του Δικαστηρίου ακύρωσε όλες τις αποφάσεις σχετικά με τον διαγωνισμό ΣΔΙΤ, που παραχωρεί σε ιδιώτες τη λειτουργία, τη συντήρηση και τη διαχείριση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) Αττικής. Έναν διαγωνισμό από τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε αποκλείσει την ΕΥΔΑΠ».
«Πρόκειται για μια ακόμα συντριπτική κυβερνητική ήττα μετά την απόφαση του ΣτΕ για απόσπαση των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘΕΥΑΠΣ -0,58% από το Υπερταμείο και τη διπλή ακύρωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην απευθείας ανάθεση του μεταφορικού έργου στα ΚΤΕΛ. Η νίκη των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ και της κοινωνίας είναι μεγάλη», πρόσθεσε.
«Αποσοβήθηκε το ξεπούλημα του νερού, οι αυξήσεις στους λογαριασμούς, η υποβάθμιση της ποιότητάς του. Οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν αποτύχει. Τα τελευταία 15 χρόνια 190 εταιρείες ύδρευσης στην Ευρώπη πέρασαν από τον ιδιωτικό στο δημόσιο τομέα. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, το πόσιμο νερό ανθρώπινο δικαίωμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο