Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Να παρέμβουμε στη χονδρική αγορά φυσικού αερίου – Λύση μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2022

Μητσοτάκης: Να παρέμβουμε στη χονδρική αγορά φυσικού αερίου – Λύση μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2022
Δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Να αναλάβει τολμηρή δράση και να παρέμβει στη χονδρική αγορά φυσικού αερίου, κάλεσε την Ευρώπη ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο πάνελ «Ενέργεια, Κλίμα, Οικονομία», στο πλαίσιο των εργασιών της πρώτης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που διεξάγεται στην Πράγα.
Ο κ. Μητσοτάκης προήδρευσε στο πάνελ, μαζί με τον πρόεδρο της Ελβετίας.
Στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός είπε: «Πρέπει να αναλάβουμε τολμηρή δράση. Η αγορά του φυσικού αερίου δεν λειτουργεί σωστά. Πρέπει να εξετάσουμε μια παρέμβαση σε επίπεδο χονδρικής αγοράς φυσικού αερίου. Και χαίρομαι που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υιοθετήσει την πρότασή μας». Και κατέληξε: «Ελπίζουμε σε λύση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη. Χρειάζεται κοινή απάντηση, όπως κάναμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δεν μπορεί κάθε χώρα να πορεύεται μόνη της».
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των πρωθυπουργών των δύο χωρών το τελευταίο διάστημα, μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 13 Σεπτεμβρίου, κατά την επίσκεψη του κ. Κοβάτσεφσκι, όταν και συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, η αδιάκοπη παροχή λιγνίτη και άνθρακα προς τη Βόρεια Μακεδονία από ελληνικά ορυχεία.
«Κατά τη συνάντηση στην Πράγα, οι δύο πρωθυπουργοί τόνισαν για άλλη μια φορά τη σημασία της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, για την οποία συμφώνησαν ότι έχει μεγάλες δυνατότητες, αν ληφθούν υπόψη τα κοινά έργα για την κατασκευή του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και η διασύνδεση φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών».
«Τα κοινά ενεργειακά έργα είναι σημαντικά για τη Βόρεια Μακεδονία, ως νέες πηγές προμήθειας φυσικού αερίου για μια πιο οικολογική και φθηνότερη ενέργεια, αλλά και της δυνατότητας να γίνει η χώρα περιφερειακό κέντρο περαιτέρω διέλευσης και διανομής φυσικού αερίου στις χώρες της περιοχής», αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο