Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξορκίζει τη χαλαρή ψήφο και την στροφή σε κόμματα διαμαρτυρίας τύπου Meloni

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξορκίζει τη χαλαρή ψήφο και την στροφή σε κόμματα διαμαρτυρίας τύπου Meloni
Όσον αφορά το σενάριο της προοδευτικής διακυβέρνησης, η κυβέρνηση έχει στοχεύσει στα κακώς κείμενα της πρώτης περιόδου ΣΥΡΙΖΑ 2015 με την συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη ως υπουργού Οικονομικών
Σχετικά Άρθρα

Την χαλαρή ψήφο ή τη ψήφο διαμαρτυρίας της πρώτης Κυριακής φοβούνται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και δευτερευόντως την ιδέα για προοδευτική διακυβέρνηση με την συμμετοχή των κεντροαριστερών κομμάτων, η οποία φαίνεται ότι δεν μπορεί να περπατήσει εύκολα. 

Καμπανάκι σε υπουργούς

Γι’ αυτό, άλλωστε, στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός έκρουσε το καμπανάκι σε υπουργούς και βουλευτές να είναι ανοικτοί και να μιλάνε με τους πολίτες καταγράφοντας τα αιτήματα των πολιτών. Ζήτησε ανοικτά τα υπουργικά γραφεία και περιοδείες σε όλες τις περιφέρειες ενώ υποσχέθηκε οικονομική στήριξη για τα θέματα των λογαριασμών, της ενέργειας και της ακρίβειας. 

Να τονίσουν τις συνέπειες της απλής αναλογικής 

Όπως επίσης, ζήτησε από βουλευτές και υπουργούς να μεταφέρουν στον κόσμο πόσο καταστροφική είναι η απλή αναλογική και πόσο επικίνδυνη για την πολιτική σταθερότητα στη χωρά. Οι πολίτες πρέπει εγκαίρως να πληροφορηθούν για την παγίδα της απλής αναλογικής» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του με αφορμή την επέτειο των 48 χρόνων από την ίδρυση του. «Να αντιληφθούν ότι η πρώτη κάλπη τελικά θα έχει το βάρος της τελικής και ότι δε θα είναι μία χαλαρή ευκαιρία να σταλούν μηνύματα, αλλά το θεμέλιο των επιλογών τους για το αύριο» τόνισε.

Σφίγγει τα λουριά νωρίς 

Δεν είναι τυχαίο που ο Πρωθυπουργός μιλάει για την παγίδα της απλής αναλογικής 8 μήνες πριν τις εκλογές. Φαίνεται ότι φοβάται την χαλαρή ψήφο σε κόμμα διαμαρτυρίας ή σε κόμμα που γοητεύει αλλά δεν έχει προοπτική εξουσίας. Και όντως, υπάρχουν πολλά τέτοια που καλύπτουν και το κεντροαριστερό χώρο αλλά και τον δεξιό/ακροδεξιό χώρο. Ειδικά για τον τελευταίο, ο προβληματισμός είναι μεγάλος καθώς η συνέχιση των ακραίων επιπτώσεων της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους στην χώρα σε συνδυασμό με την ανωριμότητα της Ε.Ε να βρει μία λύση, θα στείλει κόσμο σε κόμματα τύπου Μελόνι. 

Αυξάνεται η επιρροή των δεξιών κομμάτων 

Δεν είναι τυχαίο που το κόμμα Κασιδιάρη παρουσιάζει αυξητική τάση με τις εκτιμήσεις να δείχνουν είσοδο στην Βουλή όπως και το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου που φαίνεται να αυξάνει τις επιδόσεις του. 

Δύσκολα περπατάει η προοδευτική διακυβέρνηση 

Όσον αφορά το σενάριο της προοδευτικής διακυβέρνησης, η κυβέρνηση έχει στοχεύσει στα κακώς κείμενα της πρώτης περιόδου ΣΥΡΙΖΑ 2015 με την συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη ως υπουργού Οικονομικών.
Δεν είναι τυχαίο που στη ΝΔ αναπαράγουν τις δηλώσεις Βαρουφάκη «ότι καλύτερα να είχαμε βγει από το ευρώ, η χώρα θα βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα» ενώ σε αυτό το δίπολο φλερτ ΣΥΡΙΖΑ-Βαρουφάκη, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να μη θέλει να έχει κάποια σχέση. Άλλωστε, για να επιτευχθεί αυτό το σενάριο θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις. 

Σωτήρης Πίκουλας 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης