Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υποκλοπές: Σφοδρή κόντρα Παπαδημούλη με τον πρόεδρο της PEGA για την επίσκεψη στην Ελλάδα

Υποκλοπές: Σφοδρή κόντρα Παπαδημούλη με τον πρόεδρο της PEGA για την επίσκεψη στην Ελλάδα
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της Επιτροπής για ψέμματα και συγκάληψη

 Μαίνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής PEGA Jeroen Lenaers και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη για την αποστολή στην Αθήνα τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο της έρευνας για τις υποκλοπές.
Ο πρόεδρος της PEGA επανήλθε στο ζήτημα της παρουσίασης σχεδίου προγράμματοςτης επίσκεψης, ως απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου,  για την υπόθεση των παρακολουθήσεων από τον Δημήτρη Παπαδημούλη, εγκαλώντας μάλιστα εκ νέου τον ευρωβουλευτή για την πράξη του.
Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της Επιτροπής για ψέμματα και συγκάληψη και επιμένει ότι η ίδια η Εξεταστική Επιτροπή PEGA ανακοίνωσε στις 22/9 την επίσκεψη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της έρευνας για τις υποκλοπές.
Τονίζει μάλιστα, ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο οποίος είναι μέλος του ΕΛΚ, έστειλε στο προεδρείο του ευρωκοινοβουλίου το εν λόγω πρόγραμμα προς έγκριση.
  «Εμπρός, κ. Παπαδημούλη. Ελέγξτε με το συντονιστή της πολιτικής σας ομάδας εάν ποτέ το πρόγραμμα αυτό προετοιμάστηκε ή εγκρίθηκε από τους συντονιστές της PEGA. Εάν είστε αφοσιωμένος στην αλήθεια και το φως, δεν έχω αμφιβολία πως θα διαγράψετε το tweet σας και θα ζητήσετε συγγνώμη, χωρίς καθυστέρηση», έγραψε χαρακτηριστικά ο Jeroen Lenaers.

 


H απάντηση Παπαδημούλη



Είχε προηγηθεί ανάρτηση του ευρωβουλευτή, στην οποία κατηγορούσε τον πρόεδρο της Επιτροποής για ψεύδη.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος επισύναψε και δύο έγγραφα, υποστήριζε ότι το πρόγραμμα της επίσκεψης των μελών της επιτροπής PEGA το ετοίμασε ο πρόεδρός της μαζί με τους συντονιστές


Πως ξεκίνησε η κόντρα

Η κόντρα ξεκίνησε με ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη τη Δευτέρα (3/10), στην οποία ανέφερε ότι μέλη της επιτροπής έρχονται στην Ελλάδα στις 3-4 Νοεμβρίου και ζητούν να δουν, μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον τέως γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη και τους επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο.
«Καλά νέα: Η Επιτροπή θα δει όσους η ΝΔ αρνήθηκε να κληθούν στην εξεταστική της Βουλής» έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημούλης.

Η παραπάνω αναφορά προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Ολλανδού ευρωβουλευτή.
«Είναι ντροπιαστικό που ένας αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μοιράζεται ένα τέτοιο εσωτερικό σχέδιο εγγράφου για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς» ανέφερε και ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή δεν έχει προσεγγίσει εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, για να τους συναντήσει κατά τη διάρκεια της αποστολής της.
www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης