Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Αν ο Erdogan επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η ελληνική πλευρά θα ανταποκριθεί θετικά

Οικονόμου: Αν ο Erdogan επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, η ελληνική πλευρά θα ανταποκριθεί θετικά
Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Recep Tayyip Erdogan θα συμμετέχουν στη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα
Σχετικά Άρθρα
«Ανοιχτή» εμφανίζεται η ελληνική πλευρά, στο ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan, στο περιθώριο της Συνόδου στην Πράγμα (6-7/10/2022).

«Αν ο Τούρκος πρόεδρος επιδιώξει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η ελληνική πλευρά θα ανταποκριθεί θετικά» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ερωτηθείς για την ατζέντα που θα είχε μια τέτοια συνάντηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως είναι πολύ πρόωρο να πούμε οτιδήποτε, ενώ τόνισε ότι είναι γνωστές οι κόκκινες γραμμές και η αποδόμηση της προκλητικής ρητορικής της Τουρκίας.
Ανέφερε επιπλέον ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πάντοτε ενημερώνει με υπευθυνότητα συμμάχους και ομολόγους για το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας "η οποία έχει αποκτήσει πλέον εξωφρενικά χαρακτηριστικά". Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, τους συμμάχους στο πλευρό της και επαρκέστατη αποτρεπτική ισχύ.
Σχετικά με τη συνάντηση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ με τον Kalin στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε πως παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις και είμαστε σε εγρήγορση. "Αυτό που κρατάμε για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πως γνωρίζουμε τις δημόσιες παρεμβάσεις Aμερικανών αξιωματούχων για την προκλητική στάση της Τουρκίας, για τη αδιαπραγμάτευτη κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, για το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κογκρέσο", συνέχισε.

Η Σύνοδος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα

Στη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει ξανά επί τάπητος την τουρκική προκλητικότητα και μάλιστα ενώ ο Erdogan θα βρίσκεται στην τσεχική πρωτεύουσα.
Πέραν των προκλήσεων απέναντι στην Ελλάδα, ο Erdogan εκτιμάται ότι θα έρθει αντιμέτωπος και με τη δυσαρέσκεια των Ευρωπαίων για τη στάση του απέναντι στη Ρωσία, ιδιαίτερα τώρα που ο Vladimir Putin, προχώρησε στην προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, ενώ στο τραπέζι παραμένουν τα πυρηνικά όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης