Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για να μην έχουμε αυξήσεις

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για να μην έχουμε αυξήσεις
Στα προϊόντα που έχουμε βάλει πλαφόν κέρδους, κάποιοι μείωσαν την ποσότητα είπε ο κ.Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για να μην έχουμε αυξήσεις διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας πως το μείζον ζήτημα είναι να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια.
«Η περίπτωση να μην έχουμε αυξήσεις στον πλανήτη τον Οκτώβριο του 2022, μην περιμένετε με έναν μαγικό τρόπο να μην υπάρχουν.
Αυτό που προσπαθούμε είναι, να αφαιρέσουμε το κομμάτι της αισχροκέρδειας» υποστήριξε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Γεωργιάδης.
Ερωτηθείς για την επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, η οποία «κόπηκε», με αποτέλεσμα η τιμή του να ξεπεράσει αυτήν της βενζίνης, ο κ.Γεωργιάδης, είπε ότι, «το πετρέλαιο κίνησης, χωρίς την επιδότηση, είναι χαμηλότερα σε σχέση με τον Μάιο και τον Ιούνιο».
«Κρίθηκε από το ΥΠΟΙΚ ότι δεν υπάρχει περιθώριο επιδότησης, αν δούμε ότι ανεβαίνουν τα καύσιμα, θα το ξαναδούμε» ανέφερε ο κ.Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι ο πληθωρισμός στην πατρίδα μας είναι πολύ υψηλός και ανακοίνωσε ότι, την Τετάρτη θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους όλης της αγοράς.
«Σκοπός μας είναι να δούμε τι είναι αύξηση λογική, τι δεν μπορεί να αποφευχθεί και τι είναι υπερβολικό» επισήμανε ο κ.Γεωργιάδης.

Λιγότερα προϊόντα

Σχετικά με την παρατήρηση ότι, πολλά προϊόντα βρίσκονται σε χαμηλότερη τιμή αλλά και μικρότερη ποσότητα στα ράφια της αγοράς, ο κ.Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι είναι υπαρκτό πρόβλημα, το οποίο μάλιστα βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ελέγχων της ΔΙΜΕΑ εδώ και δύο εβδομάδες.
«Στα προϊόντα που έχουμε θεσπίσει πλαφόν κέρδους, κάποιοι μείωσαν την ποσότητα.
Είναι παράνομο, οι έλεγχοι που κάνουμε με τη ΔΙΜΕΑ είναι εστιασμένοι σε αυτό που γίνεται.
Η εταιρεία άλλαξε τη συσκευασία, η εταιρεία ελέγχεται» είπε ο κ.Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι «μεσολαβεί μεγάλος χρόνος μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα και να μπει το πρόστιμο».
Ερωτηθείς για την πιθανότητα αύξησης των πληθυσμιακών όρων στην επιδότηση της θέρμανσης, ο κ.Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι ζήτημα του υπουργείου Οικονομικών, είπε ότι, «αναλόγως του πώς θα πάει ο χειμώνας, επανεξετάζεται κάθε μέτρο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης