Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ο πρώτος που δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις είναι ο Μητσοτάκης

Τσίπρας: Ο πρώτος που δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις είναι ο Μητσοτάκης
Θα έρθει η ώρα της κρίσης για όλους μας υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως ο πρώτος που δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις είναι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις πρόσφατες μετρήσεις που δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται ακόμα και με περισσότερες από 10 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο πρώτος που δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις στη χώρα είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης, γιατί αν ήταν 8 και 10 και 15 και 20 (σ.σ. μονάδες διαφορά) δεν θα έκανε εκλογές να τις κερδίσει, να καθαρίσει να τελειώνει;
Ή μήπως θέλετε να πιστέψουμε ότι ο άνθρωπος που έδινε εντολή να παρακολουθούνται οι πολιτικοί του αντίπαλοι έχει μια θεσμική ευθύνη και σέβεται τους θεσμούς;» διερωτήθηκε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Τσίπρας.
«Κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα της κρίσης για όλους μας και για τα κόμματα και για τις εταιρείες των δημοσκοπήσεων, γιατί ο κόσμος θα κρίνει και θα συγκρίνει» επισήμανε ο κ.Τσίπρας.

Για υποκλοπές

«Αυτό που οι πολίτες δεν μπορούν να κατανοήσουν είναι αυτή την πρεμούρα να μας αποδείξουν ότι αυτό το μεγάλο σκάνδαλο για τη δημοκρατία μας, των παρακολουθήσεων, σώνει και καλά πρέπει να αποδειχθεί ότι δεν απασχολεί κανέναν στην ελληνική κοινωνία και ότι αμέσως μετά που ο Ανδρουλάκης κατήγγειλε το σκάνδαλο αυτό άρχισε να καταποντίζεται, ότι ο θύτης κερδίζει και ότι το θύμα χάνει» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέσσερα χρόνια μετά το μνημόνιο

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας και στο κύμα της ακρίβειας, ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στην «προίκα» που άφησε η κυβέρνηση του στον κ. Μητσοτάκη.
«Σήμερα βρισκόμαστε δυστυχώς 4 χρόνια μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια ξανά μπροστά σε μεγάλες δυσκολίες και αν δεν είχαμε καταφέρει να ρυθμίσουμε το χρέος και να αφήσουμε ένα δημοσιονομικό απόθεμα, σήμερα η χώρα θα ήταν με το κεφάλι στο νερό» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως είπε, «έχουμε πληθωρισμό που τρέχει με 11,4%, ακρίβεια που έχει τσακίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έχουμε δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, δεν έχουμε ισχυρό πρωτογενή τομέα, δεν έχουμε μεταποίηση, έχουμε ένα προβληματικό παραγωγικό μοντέλο και έναν μοναδικό στην Ευρώπη ενεργειακό πληθωρισμό 62%, μοναδικό»
«Η εικόνα είναι ότι 7 στα 10 νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα και έχουν μειώσει την κατανάλωση σε βασικά προϊόντα.
Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζει την κρίση
Εδώ έχουμε ένα μοντέλο πριμοδότησης της αισχροκέρδειας ενώ σε όλη την Ευρώπη έχουμε ένα κύμα κρατικοποιήσεων των ενεργειακών εταιρειών» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο