Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννης: Η ενεργειακή κρίση απειλεί και τη Δημοκρατία – Να βρεθεί άμεσα κοινή ευρωπαϊκή λύση

Μπακογιάννης: Η ενεργειακή κρίση απειλεί και τη Δημοκρατία – Να βρεθεί άμεσα κοινή ευρωπαϊκή λύση
Δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη
Για την ενεργειακή κρίση και την ανάγκη εξεύρεσης ευρωπαϊκής λύσης μίλησε σήμερα 29/9 ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή τα δέκα χρόνια ζωής του Φόρουμ των Αθηνών για τη Δημοκρατία.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, υποστήριξε πως η ενεργειακή κρίση συνιστά απειλή και για την ίδια τη δημοκρατία, επισημαίνοντας πως χρειαζόμαστε άμεσα κοινή ευρωπαική λύση και ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας στις κοινωνίες μας. "Η ενεργειακή φτώχεια κινείται ήδη σε πρωτοφανή επίπεδα - επισήμανε ο κ. Μπακογιάννης. Είναι η στιγμή για ουσιαστική ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Πρόκειται, εξάλλου, για ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό, το οποίο επιτάσσει την εξεύρεση μιας ευρωπαϊκής λύσης. Όπως φαίνεται αυτήν τη στιγμή είμαστε μακριά, από το βγει λευκός καπνός' στον ουρανό των Βρυξελλών.
Ο προτεινόμενος φόρος υπερκερδών σε συνδυασμό με ένα πλαφόν, είναι ξεκάθαρα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε ακόμη την ελπίδα ότι η πρόταση των 15 χωρών περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, θα εισακουστεί. Και η επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου θα προχωρήσει. Εναλλακτικά, η άλλη λύση που θα έχει αντίστοιχο αποτέλεσμα, είναι να προχωρήσουμε από κοινού στην προμήθεια φυσικού αερίου. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για διαγκωνισμούς και επιζήμιους ανταγωνισμούς, αλλά για συνεργασία", τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων για να προσθέσει :
"Διατρέχουμε σοβαρότατο κίνδυνο επιδείνωσης της φτώχειας και των ανισοτήτων, όταν περιορίζουμε την πρόσβαση των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε φωτισμό, ψύξη, κλιματισμό, καθαρό μαγείρεμα και θέρμανση. Οι οικογένειες δεν θα πρέπει να κληθούν να διαλέξουν μεταξύ του 'να έχουν φαγητό στο τραπέζι ή να εξοφλούν τους λογαριασμούς ενέργειας'.
Ενώ εργαζόμαστε με στόχο την ενεργειακή ασφάλεια, την καθαρή και φτηνή ενέργεια, οφείλουμε να φροντίσουμε με τις επιλογές μας να μην επιβαρυνθούν οι πλέον αδύναμοι, οι περιθωριοποιημένοι και τα συνήθη θύματα διακρίσεων στις κοινωνίες μας.
Η δημοκρατία κινδυνεύει, τόνισε ο κ Μπακογιάννης".
Οι εργασίες του Athens Democracy Forum θα ολοκληρωθούν αύριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης