Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Ανδρουλάκης: Ο Erdogan μιμείται τον Putin και ο γγ του ΝΑΤΟ τον Πόντιο Πιλάτο

Στις Βρυξέλλες ο Ανδρουλάκης: Ο Erdogan μιμείται τον Putin και ο γγ του ΝΑΤΟ τον Πόντιο Πιλάτο
«Μας προκαλεί εντύπωση που δεν βλέπετε τον ελέφαντα στο δωμάτιο! Πολλές φορές οι δηλώσεις σας ηχούν στα αυτιά του ελληνικού λαού ως δηλώσεις Πόντιου Πιλάτου», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον γ.γ του ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα

Tην αναθεωρητική στάση της Τουρκίας ανέδειξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης, στη συνεδρίαση της ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στις Βρυξέλλες, με προσκεκλημένο τον γγ του ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα καταδίκασε την πολιτική των ίσων αποστάσεων που υιοθετεί απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις ο Jens Stoltenberg (ΝΑΤΟ).
«Αν αφήσουμε τους αυταρχικούς αναθεωρητές ηγέτες να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, τότε οδηγούμαστε σε καταστροφικές μη αναστρέψιμες καταστάσεις, όπως είπατε στην πρωτολογία σας (γγ του ΝΑΤΟ,Jens Stoltenberg). Και συμφωνούμε απόλυτα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ενώ εμείς πήραμε ξεκάθαρη θέση απέναντι στην παράνομη εισβολή του Putin στην Ουκρανία και στηρίξαμε τον ουκρανικό λαό έμπρακτα με την αποστολή βοήθειας.
Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι υπάρχει μια χώρα στη νατοϊκή συμμαχία, η οποία δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία κρατώντας μια αμφιλεγόμενη στάση.
«Η χώρα αυτή είναι η Τουρκία και μάλιστα ο πρόεδρός της μιμείται τον αναθεωρητισμό και τον αυταρχισμό του Putin.
Ο Erdogan συχνά μιλά κατά της Συνθήκης της Λωζάνης και μάλιστα φτάνει στο σημείο να αμφισβητεί ευθέως ακόμη και την εθνική μας κυριαρχία. Παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο με πρόσφατο παράδειγμα τις παράνομες δραστηριότητες στα Βαρώσια. Ενώ υποδύεται τον υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, υπονομεύει το κράτος δικαίου με θύματα χιλιάδες πολίτες στο εσωτερικό της χώρας του.
Κάθε μέρα έχουμε μια σκληρή δήλωση πολεμικού χαρακτήρα εις βάρος της Ελλάδας», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για Stoltenberg

«Μας προκαλεί εντύπωση που δεν βλέπετε τον ελέφαντα στο δωμάτιο! Πολλές φορές οι δηλώσεις σας ηχούν στα αυτιά του ελληνικού λαού ως δηλώσεις Πόντιου Πιλάτου», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον γ.γ του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
Σχολίασε και την παρότρυνσή του οτι είναι αναγκαίο τα ευρωπαϊκά κράτη να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες επενδύσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων για να ενισχύσουν την άμυνα τους απέναντι σε εξωτερικούς κινδύνους.
«Λέτε ότι είναι αναγκαίο τα ευρωπαϊκά κράτη να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες επενδύσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων για να ενισχύσουν την αμυνα τους απέναντι σε εξωτερικούς κινδύνους.
Στην Ελλάδα, μολονότι περάσαμε μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση και είναι αναγκαίο να επενδύσουμε στο κοινωνικό κράτος και σε υποδομές για να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες και να χαραχθεί μια νέα αναπτυξιακή πορεία, υπογράψαμε πολύ μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα για να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη.
Κι όμως, δεν έχουμε δει την έμπρακτη αλληλεγγύη σας ούτε ανάλογες πρωτοβουλίες, που θα απαντούσαν στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα εις βάρος της Ελλάδας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο