Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεδριάζει υπό τον Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο – Η ατζέντα

Συνεδριάζει υπό τον Μητσοτάκη το υπουργικό συμβούλιο – Η ατζέντα
Στις 11:00 είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση
Σχετικά Άρθρα

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 27/9 το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη σε μια κρίσιμη περίοδο τόσο στο μέτωπο της οικονομίας και της ενέργειας όσο και γεωπολιτικά, λόγω των συνεχιζόμενων προκλήσεων της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και στην κυριαρχία της στο Αιγαίο.
Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 11:00 το πρωί.
Όσον αφορά την ατζέντα της συνεδρίασης αυτή περιλαμβάνει:

  • Εισήγηση από τους υπουργούς Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και 'Ακη Σκέρτσο σχετικά με το Ενοποιημένο Προσχέδιο Δράσης της κυβέρνησης για το 2023 Σχέδια δράσης των υπουργείων.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη για τον Προγραμματισμό Ανθρώπινου Δυναμικού για το 2023.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό, Απόστολο Βεσυρόπουλο των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης των δεσμευμένων και δημευμένων περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, β) Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα του νομοσχεδίου για την ίδρυση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία Ογκολογικό Κέντρο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ».
  • Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνι Γεωργιάδη για την επιλογή προέδρου και συμβούλων της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ακινήτων στην παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων για την εκτέλεση έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.
  • Ενημέρωση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Οικονόμου για το Ψηφιακό Κέντρο Ενημέρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο