Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης για Παίδων «Αγία Σοφία»: Μεταφέρουμε αναισθησιολόγους για 2 μήνες - Άμεσα άλλη μια χειρουργική κλίνη

Πλεύρης για Παίδων «Αγία Σοφία»: Μεταφέρουμε αναισθησιολόγους για 2 μήνες - Άμεσα άλλη μια χειρουργική κλίνη
Απέρριψε το ενδεχόμενο επίταξης αναισθησιολόγων από τον ιδιωτικό τομέα ο Θ. Πλεύρης
Σχετικά Άρθρα

Με μεταφορά αναισθησιολόγων στο Παίδων «Αγία Σοφία» για δύο μήνες από άλλα νοσοκομεία και ταυτόχρονα, κατά προτεραιότητα προκήρυξη θέσεων, προσπαθεί η κυβέρνηση να απαλύνει το πρόβλημα με τα τακτικά χειρουργεία που βρίσκονται σε αναμονή, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.
«Το θέμα θα το απαλύνουμε, μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης μιλώντας ΣΚΑΪ, εξηγώντας ότι η έλλειψη αναισθησιολόγων είναι ένα πρόβλημα μεγάλο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη.
«Μεταφέρουμε αναισθησιολόγους από άλλα νοσοκομεία και επειδή δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ καταστάσεις, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει δυσλειτουργία σε άλλα νοσοκομεία ενηλίκων», σημείωσε.
«Φανταστείτε ότι δεν ψάχνουμε έναν οποιονδήποτε. Μας έδωσαν συγκεκριμένα ονόματα ανθρώπων που έχουν περάσει από το Παίδων και πήραν άλλες θέσεις. Ερχόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για ένα δίμηνο να μεταφερθούν, ώστε παράλληλα να προκηρυχθούν και οι θέσεις. Διάθεση υπάρχει», πρόσθεσε ο υπουργός.
Στο Παίδων «Αγία Σοφία» υπάρχουν 10 αναισθησιολόγοι που δεν επαρκούν, καθώς πρόκειται για χειρουργεία σε μικρά παιδιά, πολλά είναι βρέφη, ενώ πλέον η λίστα χειρουργείων στο Παίδων «Αγία Σοφία» είναι 2.925 από 2.853 το 2019.
Επιπλέον, άμεσα θα ανοίξει άλλη μια χειρουργική κλίνη για να μειωθεί αυτή η λίστα αναμονής για χειρουργεία.
Πάντως, ο κ. Πλεύρης απέρριψε το ενδεχόμενο επίταξης αναισθησιολόγων από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας, φέρνοντας ως παράδειγμα τη θετική εμπειρία από την Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, όπου έχουν γίνει περί τα 2.500 χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές χωρίς καμία συμμετοχή του πολίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης