Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Αν η αστική τάξη το απαιτήσει, αύριο μπορεί να δούμε μία κυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Κουτσούμπας: Αν η αστική τάξη το απαιτήσει, αύριο μπορεί να δούμε μία κυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δείξει ανοχή, πολύ περισσότερο να στηρίξει, μια κυβέρνηση αντιλαϊκή, αστική, όποιο όνομα κι αν χρησιμοποιήσει, ξεκαθάρισε ο κ. Κουτσούμπας

Στα διάφορα εκλογικά σενάρια που «δίνουν και παίρνουν», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην αποψινή του ομιλία (24/9/2022), στο κατάμεστο από χιλιάδες κόσμου, πάρκο «Αντ. Τρίτσης» όπου διεξάγονται οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή».
«Αν -η μόνιμη για την αστική τάξη- ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας, το απαιτήσει, αύριο μπορεί να δούμε και μια κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ΠΑΣΟΚ γιατί αυτά που τους ενώνουν, όπως οι κοινές στρατηγικές τους επιλογές, είναι πιο σημαντικές, από αυτά που τους χωρίζουν» σημείωσε και υπογράμμισε:
«Μια κουβέντα θα τους πούμε. Άλλωστε, το ξέρουν πολύ καλά, όπως το ξέρει και όλος ο ελληνικός λαός: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δείξει ανοχή, πολύ περισσότερο να στηρίξει, μια κυβέρνηση αντιλαϊκή, αστική, όποιο όνομα κι αν χρησιμοποιήσει».
Συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά αναμονή και καμιά ανοχή».

Ενεργειακή φτώχεια

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε και εξήγησε με συγκεκριμένα παραδείγματα ότι «η «κανονικότητα» του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης» και οι πολιτικές της ΕΕ «είναι η αιτία για την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, που φανερώνει ότι στον καπιταλισμό, ακόμη και τα πιο αναγκαία αγαθά, όπως τα τρόφιμα, το ρεύμα, τα φάρμακα, τα εμβόλια, είναι εμπορεύματα, με τις τιμές να καθορίζονται με κριτήριο το κέρδος».
Σημείωσε πως οι λαοί και στα άλλα ευρωπαϊκά κράτη βιώνουν τα ίδια αδιέξοδα καθώς όλες οι κυβερνήσεις «ετοιμάζονται να φορτώσουν τα βάρη πάλι στους λαούς τους» και πρόσθεσε: «Το ίδιο θα κάνουν και στη χώρα μας, όπως και αν καταλήξουν τα εκλογικά μαγειρέματα… Γιατί ένα πράγμα τους κόφτει: Να συνεχιστεί την επόμενη μέρα η πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες μας στο βωμό των κερδών των μεγάλων ομίλων».
Όπως είπε «αυτό που επείγει σήμερα για να ανακουφιστεί ουσιαστικά ο λαός είναι: η αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ, η κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και ενέργεια».

Υποκλοπές

Αναφερόμενος «στο σκάνδαλο των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων» όπως είπε, σημείωσε ότι «δεν είναι απλά εκτροπή, αλλά η κανονικότητα ενός κράτους που θωρακίζει τη δικτατορία του κεφαλαίου για να αντιμετωπίσει τον "εχθρό λαό" και μάλιστα σε μια περίοδο που φουντώνει η λαϊκή οργή. Κι αυτό το κράτος είναι βαθιά ταξικό, αντιδραστικό είτε η ΝΔ το πλασάρει ως "επιτελικό", "ψηφιακό", είτε ο ΣΥΡΙΖΑ το καμουφλάρει δήθεν ως "δίκαιο". Και στη θωράκιση αυτού του αντιδραστικού κράτους έχουν βάλει πλάτη όλοι γιατί όλοι μαζί διαμόρφωσαν, ενίσχυσαν το σκοτεινό και αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο του "μεγάλου αδερφού" που βάζει στο στόχαστρο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού».

Η εμπλοκή στον πόλεμο

Κατήγγειλε «την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ», καθώς «έχουν βαριές ευθύνες για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Έχουν βαριές ευθύνες για την αξιοποίηση των στρατιωτικών βάσεων και υποδομών της χώρας, για την αποστολή οπλικών συστημάτων, πυρομαχικών και άλλων. Για τη διεύρυνση της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας με νέες χώρες, όπως η Σουηδία και η Φιλανδία, που μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν προχθές».
Αναφέρθηκε στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και στις απαράδεκτες διεκδικήσεις σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, σημειώνοντας ότι «η τούρκικη αστική τάξη προετοιμάζει το γειτονικό λαό που πεινάει, για πόλεμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης