Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεμιστοκλέους για Προσωπικό Γιατρό: Δεν θα επιβληθεί πρόστιμο σε όσους δεν βρίσκουν να εγγραφούν

Θεμιστοκλέους για Προσωπικό Γιατρό: Δεν θα επιβληθεί πρόστιμο σε όσους δεν βρίσκουν να εγγραφούν
Δεν πρόκειται να επιβληθεί πρόστιμο σε όσους δεν βρίσκουν γιατρό να εγγραφούν, τόνισε ο Μ. Θεμιστοκλέους
Σχετικά Άρθρα

Για τα προβλήματα που παρατηρούνται στον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού, στο οποίο έχουν ενταχθεί 3.200 γιατροί, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, ξεκαθαρίζοντας για όσους δεν έχουν εγγραφεί ότι θα βρεθούν γιατροί τους επόμενους μήνες και δεν χρειάζεται να γίνει τώρα εγγραφή, αφού δεν θα μπει κανένα πρόστιμο.
Ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι οι γιατροί αυτή τη στιγμή καλύπτουν το 70% της χώρας, αν και δεν είναι καλή η γεωγραφική κατανομή τους, ενώ τα προβλήματα παρατηρούνται κυρίως στην Αττική, στην Θεσσαλονίκη, σε ακόμα 2-3 πόλεις και στα νησιά, κυρίως του νοτίου Αιγαίου και γι’ αυτό θα ανοίξουν και άλλες ειδικότητες.
Όπως τόνισε "χτίζουμε ένα νέο θεσμό και είναι λογικό να χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα να λειτουργήσει".
Σημείωσε δε, πως "τα πρώτα καλά δείγματα θα τα έχουμε από τον Ιανουάριο του 2023 και σε ένα χρόνο από σήμερα οι πολίτες θα πάρουν την φροντίδα που χρειάζεται".
Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν πρόστιμα μέχρι την 1η Δεκεμβρίου και δεν πρόκειται να επιβληθεί πρόστιμο σε όσους δεν βρίσκουν γιατρό να εγγραφούν.
Εξήγησε δεν αλλάζει η σχέση του πολίτη με τον γιατρό, καθώς και ο προσωπικός γιατρός είναι μια έξτρα παροχή.
Όπως ανέφερε, «ο πολίτης μπορεί να μείνει στον γιατρό που ήδη έχει» και δεν μπλοκάρεται η συνταγογράφηση.
Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι η πρώτη επίσκεψη στον Προσωπικό γιατρό θα είναι 30 λεπτά για να συμπληρωθεί ο ηλεκτρονικός φάκελός του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης