Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Νέα Υόρκη ο Γ. Παπανδρέου - Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, επίσκεψη στο «Σημείο Μηδέν»

tags :
Στη Νέα Υόρκη ο Γ. Παπανδρέου -  Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, επίσκεψη στο «Σημείο Μηδέν»
Την Πέμπτη 22/9 θα προεδρεύσει στις Εργασίες του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο επισκέφθηκε στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, στη Νέα Υόρκη, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γ. Παπανδρέου.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινή τους συνάντησης, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη σημαντική επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και υπογράμμισετον ρόλο της ως ενοποιητικού παράγοντα και συγκολλητικού ιστού της ομογένειας.
Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου, ο οποίος όπως ανέφερε, έχει βαθύτατατους και ισχυρότατους δεσμούς με την ελληνοαμερικανική κοινότητα, αλλά και την ευγνωμοσύνη του για τη συνεχή υποστήριξή του προς την ομογένεια και προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, του οποίου πάντα ήταν ένθερμος υποστηρικτής.
Στη συνέχεια, ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, που συνοδευόταν από τον αρχιμανδρίτη Βασίλειο Δρόσο και τον πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη Παπαζαφειρόπουλο, επισκέφθηκε με τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Δ. Δρούτσα, τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και εθνικό προσκύνημα των ΗΠΑ στο Σημείο Μηδέν.
Εκεί τους υποδέχθηκαν και τους ξενάγησαν ο προϊστάμενος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Βυθούλκας, ο πρόεδρος του Ενοριακού Συμβουλίου, Δημήτρης Παπακώστας, ο πρωτοψάλτης Δημήτριος Κατσικλής, και οι αγιογράφοι του προσκυνήματος, πατέρας Λουκάς και πατέρας Παχώμιος.

Στη Νέα Υόρκη ο Παπανδρέου

Σήμερα, Τετάρτη 21/9 και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, ο κ. Παπανδρέου θα συμμετάσχει στις εργασίες των διεθνών συνεδρίων Clinton Global Initiative & Concordia Summit, ενώ θα είναι ομιλητής σε πάνελ του NGIC με θέμα: "The Summit of the Future: How to put Agenda 2030 back on track: Challenges and Opportunities to turbocharge SDG Implementation".
Την Πέμπτη 22/9 θα προεδρεύσει στις Εργασίες του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το οποίο πραγματοποιείται στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης