Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η «ελληνική μαγεία» στο Politico: Τα στοιχεία των υποκλοπών εξαφανίστηκαν

Η «ελληνική μαγεία» στο Politico: Τα στοιχεία των υποκλοπών εξαφανίστηκαν

Ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ αποκάλυψε στην εξεταστική επιτροπή ότι το αρχείο για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη καταστράφηκε την ίδια ημέρα της καταγγελίας του

Σχετικά Άρθρα

Με την υπόθεση των υποκλοπών ασχολείται -για ακόμα μία φορά- το Politico και η στήλη «Brussels Playbook», με αφορμή τις αποκαλύψεις του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
Το δημοσίευμα είναι ιδιαίτερα δηκτικό καθώς γίνεται λόγος για «ελληνική μαγεία» και σχολιάζεται ότι «τα ελληνικά στοιχεία εξαφανίζονται».
Politico2.JPG

Το Politico σημειώνει πως οι αποκαλύψεις Ράμμου «επιβεβαιώνουν πολλά δημοσιεύματα των ΜΜΕ που υποστήριζαν πως τα αρχεία από τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη είχαν εξαφανιστεί».
Politico1.JPG
To Politico παρουσιάζει τα γεγονότα ως εξής:
Στις 29 Ιουλίου, ο Ανδρουλάκης κατέθεσε μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο σχετικά με απόπειρα υποκλοπής του κινητού του τηλεφώνου χρησιμοποιώντας το λογισμικό Predator.
Λίγες μέρες αργότερα, κυκλοφόρησαν πληροφορίες για υποκλοπή του τηλεφώνου του από την ΕΥΠ, αναγκάζοντας τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, και τον αρχηγό της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, να παραιτηθούν.
Η κυβέρνηση είπε ότι η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη ήταν λάθος αλλά νόμιμη, ενώ η απόπειρα χρήσης του Predator την ίδια περίοδο ήταν σύμπτωση.
Σύμφωνα με αξιωματούχους της έρευνας, ο Ράμμος είπε ότι ο Κοντολέων διέταξε να καταστραφεί ο φάκελος την ίδια μέρα που ο Ανδρουλάκης παραπονέθηκε ότι παρακολουθείτο. Αυτό επιβεβαιώνει πολλά δημοσιεύματα των ΜΜΕ τις τελευταίες εβδομάδες που έδειχναν ότι είχαν αδειάσει τα αρχεία του Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, που επίσης έτυχε να βρίσκεται υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και με το Predator.
Ο Ράμμος είπε ότι η στάση του Θεμιστοκλή Δεμίρη, του νέου επικεφαλής της ΕΥΠ, κατά τους ελέγχους από την ανεξάρτητη αρχή του ήταν «αποφυγή» και ότι υπήρξε «άρνηση συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η μυστική υπηρεσία δεν μπορεί να επικαλεστεί το απόρρητο σε αυτή την υπόθεση.
Σύμφωνα πάντα με το Politico, o Δεμίρης -υιοθετώντας την ίδια παλιά γραμμή της κυβέρνησης- είπε στην κοινοβουλευτική έρευνα ότι «δεν θα παρουσιάσει τα αποδεικτικά στοιχεία ή τα έγγραφα που ζητήθηκαν. Σύμφωνα με αξιωματούχους που ήταν παρόντες στην έρευνα, ο Δεμίρης αναγνώρισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, θα μπορούσε να άρει την αρχή της εμπιστευτικότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης