Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Erdogan στον ΟΗΕ - H Τουρκία δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα

Κατρούγκαλος: Απαράδεκτες και προκλητικές οι δηλώσεις Erdogan στον ΟΗΕ - H Τουρκία  δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τον Γ. Κατρούγκαλο, είναι αναγκαίο είναι να εισπράττει κόστος η Τουρκία για την επιθετική της συμπεριφορά, καθώς δεν αρκούν οι λιγότερο ή περισσότερο θετικές δηλώσεις των εταίρων μας

Καταδίκασε ως απαράδεκτες και προκλητικές τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, R.T. Erdogan, στον ΟΗΕ, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Κατρούγκαλος, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα και διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα.
Ο κ. Κατρούγκαλος σε συνεντεύξεις του στους τηλεοπτικούς σταθμούς Kontra Channel και ΕΡΤ , ανέφερε ότι απέναντι σε αυτήν την επιθετικότητα και οποιαδήποτε απειλή παραβίασης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, οι πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας είναι ενωμένες, αλλά και πως αναγκαίο είναι να εισπράττει κόστος η Τουρκία για την επιθετική της συμπεριφορά, καθώς δεν αρκούν οι λιγότερο ή περισσότερο θετικές δηλώσεις των εταίρων μας.
Για τον λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε ζητήσει από τον Κ. Μητσοτάκη να αξιοποιήσει το πλαίσιο κυρώσεων του Ιουνίου 2019 και παράλληλα να μην παραχωρήσει "δωρεάν" την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας-ΕΕ, αλλά να τη συνδέσει με τον τερματισμό της τουρκικής επιθετικότητας και την δέσμευση για κοινή προσφυγή στη Χάγη για τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες, όπως είπε.
Περαιτέρω, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στην εργαλειοποίηση εκ μέρους του Προέδρου Erdogan του προσφυγικού-μεταναστευτικού, τονίζοντας ότι η Τουρκία που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα και διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα. Επισήμανε ότι είναι αναγκαία η απόκρουση εκ μέρους μας της τουρκικής προπαγάνδας και η υπεράσπιση των συνόρων μας, αλλά εξίσου αναγκαίος είναι και ο ταυτόχρονος σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας και του ανθρωπιστικού δικαίου στο οποίο η Ελλάδα πρέπει να είναι προσκολλημένη και να μην δίνει έδαφος για εκμετάλλευση στη γειτονική Τουρκία-παραβάτη.
Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η πολιτική Μητσοτάκη έχει καταστήσει το προσφυγικό από ευρωτουρκικό, ελληνοτουρκικό θέμα με αποτέλεσμα να εκτίθεται η Ελλάδα διεθνώς και να μην έχουμε τη στήριξη που έπρεπε από τους υπόλοιπους ευρωπαίους εταίρους μας.
Η έλλειψη θεσμικών ελέγχων, οι συνεχείς αντιφάσεις ή και ψευδολογίες κυβερνητικών στελεχών εκθέτουν συχνά τη χώρα στο εξωτερικό, κατέληξε ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης