Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Η γερμανική κυβέρνηση εθνικοποιεί την Uniper - Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει στην αντικοινωνική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Χαρίτσης: Η γερμανική κυβέρνηση εθνικοποιεί την Uniper -  Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει στην αντικοινωνική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
Μόνη λύση η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, επαναλαμβάνει ο Αλ. Χαρίτσης

"Η γερμανική κυβέρνηση εθνικοποιεί την Uniper για να βάλει φρένο στην ενεργειακή κρίση", αλλά εδώ "η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει στην αντικοινωνική ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ",τονίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλ.Χαρίτσης.
Όπως αναφέρει ο κ. Χαρίτσης, "η γερμανική κυβέρνηση ανακοινώνει την εθνικοποίηση του ενεργειακού κολοσσού Uniper, σε μια ιστορική συμφωνία διάσωσης.
Έτσι μπαίνει φρένο στην ενεργειακή κρίση.
Εδώ όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει στον αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό συνδυασμό: ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των δικτύων και επιδότηση της κερδοσκοπίας".
Επαναλαμβάνει πως μόνη λύση είναι η "επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, το πλαφόν στα τιμολόγια και η φορολόγηση των υπερκερδών", προσθέτοντας πως πρόκειται για λύση "που μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης