Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Γέφυρες» ΝΔ σε Ελληνική Λύση - Βορίδης και Οικονόμου στρώνουν το έδαφος - Για «σκοτεινές δυνάμεις» μιλά ο Βελόπουλος

«Γέφυρες» ΝΔ σε Ελληνική Λύση - Βορίδης και Οικονόμου στρώνουν το έδαφος - Για «σκοτεινές δυνάμεις» μιλά ο Βελόπουλος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου
Σχετικά Άρθρα
«Άνοιγμα» στον Κυριάκο Βελόπουλο και στην Ελληνική Λύση φαίνεται πως κάνει η ΝΔ ενόψει των εκλογών και βλέποντας πως το σενάριο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ έχει «καεί» μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών και της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.
Η αρχή έγινε χθες (19/9/2022) από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ο οποίος είχε συμπορευθεί με τον Κυριάκο Βελόπουλο στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, ΛΑΟΣ. Σήμερα (20/9/2022), η σκυτάλη πέρασε στα χέρια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ με Ελληνική Λύση, «εάν το ορίσει με την ψήφο του, ο ελληνικός λαός».
Στον αντίποδα, πάντως, η Ελληνική Λύση κάνει λόγο για «σκοτεινά σενάρια "συνεργασίας" και αποστασίας» και σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι «η Ελληνική Λύση σαν μία γροθιά θα πορευτεί αταλάντευτα μέχρι τέλους. Μόνη, απέναντι σε όλους».

Οικονόμου για συνεργασία με ΝΔ με Ελληνική Λύση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υπογράμμισε πως στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές. Ωστόσο, ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας και με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, λέγοντας χαρακτηριστικά (σε δηλώσεις στον Ant1) πως «ο τόπος χρειάζεται ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη. Όμως, αν ο ελληνικός λαός διαμορφώσει με την ψήφο του ένα σκηνικό…».
Πάντως, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε αρκετές φορές πως «κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα που μιλάμε ότι η ΝΔ είναι εκτός τροχιάς αυτοδυναμίας», συμπληρώνοντας πάντως ότι «αυτό το κόμμα προσκλητήριο αποστασίας δεν θα κάνει σε κανέναν».
«Με την πολιτική μας, έχουμε δείξει ότι έχουμε πολλά κοινά με πολλούς. Με ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια συναντίληψη σε πολλά πράγματα», πρόσθεσε.

Η απάντηση της Ελληνικής Λύσης

Στον αντίποδα, η Ελληνική Λύση σχολιάζοντας τις σχετικές τοποθετήσεις, έκανε λόγο για «σκοτεινά σενάρια "συνεργασίας" και αποστασίας», ενώ στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: « Κυβερνητικά αλλά και εσχάτως «αντιπολιτευόμενα» ΜΜΕ προσπαθούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση σε ζοφερά πολιτικά σενάρια που παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές της μεταπολίτευσης.
Βλέποντας ότι το σενάριο συνεργασίας κατέρρευσε με πάταγο, τώρα υπουργοί και "δημοσιογράφοι" εξυφαίνουν σχέδιο "αποστασίας", κατρακυλώντας στο έσχατο σημείο πολιτικής αθλιότητας.
Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κρίνουν εξ' ιδίων τα αλλότρια. Η Ελληνική Λύση και οι βουλευτές της στέκονται πιστοί στον όρκο τους απέναντι στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Σε αντίθεση με τους θιασώτες της "αντικατάστασης πληθυσμών", της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών και της ληστείας των πολιτών που έχουν συνηθίσει να κυλιούνται σε έναν πολιτικό βούρκο, υπηρετώντας όχι το εθνικό, αλλά το κομματικό και το προσωπικό τους συμφέρον.
Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν σε κάθε νοσηρό πολιτικό εγκέφαλο ότι η Ελληνική Λύση σαν μία γροθιά θα πορευτεί αταλάντευτα μέχρι τέλους. Μόνη, απέναντι σε όλους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης