Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, το δίλημμα θα το έχουν άλλοι

Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές, το δίλημμα θα το έχουν άλλοι
Ούτε από τις ανακοινώσεις Ανδρουλάκη ούτε Βαρουφάκη εξάγεται ότι θα συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ είπε ο κ.Βίτσας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα στις πρώτες εκλογές τότε το δίλημμα θα το έχουν άλλοι ως προς το εάν θα υπάρξει κυβερνητική συνεργασία ή όχι διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας.
Ερωτηθείς εάν είχε υπάρξει συνεννόηση του Αλέξη Τσίπρα με τα άλλα κόμματα, πριν την ΔΕΘ, όπου εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση αν είναι πρώτο κόμμα, ο Βίτσας μιλώντας στην ΕΡΑ, απάντησε «όχι μεγάλη συνεννόηση, άλλωστε θα το μαθαίνατε».
«Υπάρχει μια δημόσια συζήτηση.
Λέμε εμείς, λέει ο κ. Ανδρουλάκης, έβγαλε ανακοίνωση το ΜέΡΑ25, δίνουμε μεγάλη προσοχή σε αυτό, αλλά την μεγαλύτερη προσοχή μας την δίνουμε ώστε να είμαστε πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές και θεωρούμε ότι από κει και πέρα το ερώτημα μεταφέρεται προς αυτούς που θεωρούμε συμμάχους σε μια προοδευτική κυβέρνηση, οι οποίοι θα πρέπει να καταθέσουν πια στην πράξη την διάθεσή τους» τόνισε ο κ.Βίτσας, αναφέροντας πως μέχρι στιγμής δεν προκύπτει συνεργασία.
«Ούτε από τις ανακοινώσεις του κ. Ανδρουλάκη ούτε από τις ανακοινώσεις του κ. Βαρουφάκη, εξάγεται το συμπέρασμα ότι θα συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ.Βίτσας, υποστηρίζοντας ότι είναι φυσιολογικό ο ηγέτης και η ηγετική ομάδα κάθε κόμματος, να προσδοκά και να βγάζει στην δημοσιότητα τις θέσεις της για μια αυτόνομη πορεία.
«Αυτό είναι λογικό.
Όμως το βράδυ των εκλογών και με βάση τα αποτελέσματα, η ίδια η ηγεσία, θα βρεθεί μπροστά στο εξής δίλημμα, «τι κάνω τώρα;»
Πηγαίνω, συζητάω με τον ΣΥΡΙΖΑ ποια θα είναι τα βασικά στοιχεία ενός προγράμματος και πώς θα υλοποιηθεί ή λέω όχι, δεν συνεργάζομαι με τον Τσίπρα- που το λέω τώρα που είναι προεκλογική περίοδος- αυτό όμως ξέρω ότι θα προσμετρηθεί στους ίδιους τους ψηφοφόρους» επισήμανε ο κ.Βίτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης