Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην 86η ΔΕΘ ο Τσίπρας - Συναντήσεις και περιοδεία στα περίπτερα, στις 19:30 η ομιλία του

Στην 86η ΔΕΘ ο Τσίπρας - Συναντήσεις και περιοδεία στα περίπτερα, στις 19:30 η ομιλία του
Στις 19:30 η ομιλία του Α. Τσίπρα στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης"

Στους χώρους της ΔΕΘ - Helexpo βρίσκεται από νωρίς το Σάββατο 17/9 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα περίπτερα της Έκθεσης.
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας, πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, είχε συνάντηση με τους απεργούς εργαζόμενους στο εργοστάσιο “Μαλαματίνα”, ακολούθησε η συνάντησή του με τη Διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo και το Σωματείο Εργαζομένων, αλλά και η περιοδεία του στα περίπτερα της ΔΕΘ – Helexpo.
Πρώτος σταθμός του κ. Τσίπρας σήμερα (17/9) ήταν οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου “Μαλαματίνα”, όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Σωματείου, Γιάννη Φραγγίδη, για τα αιτήματα των εργαζομένων κατά των απολύσεων.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε είπε ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οφείλονται στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη και εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός η κυβέρνησή του θα καταργήσει τον συγκεκριμένο νόμο.
Μάλιστα, η κόρη ενός εργαζόμενου πρόσφερε στον κ. Τσίπρα ένα μπλουζάκι που κυκλοφόρησαν οι απεργοί για να κάνουν γνωστό τον αγώνα τους.
Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, όπου ο πρόεδρός της Τάσος Τζήκας τον ενημέρωσε για τα χαρακτηριστικά της 86ης ΔΕΘ και για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ.
Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχαν η γρματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, τομεάρχες και βουλευτές του κόμματος.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ακολουθεί περιοδεία του κ. Τσίπρα σε περίπτερα της 86ης ΔΕΘ.

Στις 19:30 η ομιλία Τσίπρα

Απόψε στις 19:30 ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης", ενώ την Κυριακή 18/9 στις 13:00 θα παραχωρήσει την καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ-Helexpo.
«Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα θα είναι προγραμματική, θα προσδιορίζει αυτό που εμείς λέμε προοδευτική πολιτική αλλαγή», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.
Ο κ. Ηλιόπουλος, μιλώντας στις 16/9 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, εξήγησε ότι «αφετηρία θα είναι βέβαια η αντιμετώπιση της ακρίβειας και του πληθωρισμού. Αυτή τη στιγμή η χώρα καταγράφει διαρκώς αρνητικά ρεκόρ στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος, σε μια σειρά από βασικούς δείκτες στην καθημερινότητα των πολιτών, επειδή η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ρυθμιστικά μέτρα».
Αναφέρθηκε δε, επιγραμματικά στα μέτρα αυτά αναφέροντας: «αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου, πλαφόν στη χονδρική τιμή ρεύματος, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και στο φυσικό αέριο, μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης