Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η... εκδοχή της ΝΔ για το επεισόδιο στην Εξεταστική: Ο Τζανακόπουλος απείλησε τον Κυρανάκη

Η... εκδοχή της ΝΔ για το επεισόδιο στην Εξεταστική: Ο Τζανακόπουλος απείλησε τον Κυρανάκη
Πηγές της ΝΔ υποστηρίζουν ότι ο κ. Τζανακόπουλος απείλησε εκτός μικροφώνου τον κ. Κυρανάκη
Σχετικά Άρθρα
Τη... δική της εκδοχή για το επεισόδιο μεταξύ του Κωνσταντίνου Κυρανάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις, δίνει η ΝΔ.
Ειδικότερα, πηγές της ΝΔ διαψεύδουν ότι σημειώθηκε «καβγάς μεταξύ των δύο βουλευτών» όπως αυτός αποδίδεται. Επίσης, διευκρινίζουν πως ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Γιάννης Κεφαλογιάννης, «ουδέποτε ζήτησε να αποχωρήσει ο κ. Κυρανάκης ή άλλο μέλος της επιτροπής».
Αυτό που συνέβη είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης του διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, από τον κ. Τζανακόπουλο, αρκετοί βουλευτές της ΝΔ τόνισαν ότι δεν νοείται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν συνεχώς αυθαίρετες κρίσεις απόψεων και ότι «εδώ είμαστε για να εξετάσουμε γεγονότα και πραγματικά στοιχεία».
Αυτό συνέβη, σύμφωνα με τους κύκλους της ΝΔ, διότι ο κ. Τζανακόπουλος φέρεται να απέδωσε στον κ. Δεμίρη την άποψη ότι «ο Διοικητής της ΕΥΠ είναι πάνω από το Σύνταγμα» κάτι που ουδέποτε δήλωσε ή υπονόησε ο κ. Δεμίρης.
Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, και όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απείλησε εκτός μικροφώνου τον κ. Κυρανάκη, ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να καταγραφούν αυτές οι απειλές στα πρακτικά καθώς παραβιάζουν την κοινοβουλευτική δεοντολογία, ενώ η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά με όλα τα μέλη της μετά από μια πεντάλεπτη διακοπή.

Οι… διαρροές για το επεισόδιο

Πάντως, χθες (15/9/2022), διέρρευσαν πληροφορίες περί επεισοδίου μεταξύ των κκ. Κυρανάκη και Τζανακόπουλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν στη διάρκεια των ερωτήσεων του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, η πλειοψηφία ενοχλήθηκε, θεωρώντας πως ο βουλευτής προσπαθούσε να βγάλει συμπεράσματα από την κατάθεση που δεν προέκυπταν από τις απαντήσεις του μάρτυρα αλλά από προσωπικές εκτιμήσεις.
Αμέσως, τα πνεύματα οξύνθηκαν, βουλευτές σηκώθηκαν και άρχισαν να φωνάζουν, με τον κ. Τζανακόπουλο -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- να απευθύνεται προς τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη της ΝΔ και να του λέει: «Τι μιλάς εσύ, ρε χρυσαυγίτη;».
Ύστερα από έναν πραγματικό χαμό και φωνές που ακούγονταν εκτός της αίθουσας, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης αναγκάστηκε να διακόψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης