Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχασε την επαφή με το λαό – Κυνικότητα υπουργών, φθορά διαρκείας και μέτρα ασπιρίνες

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχασε την επαφή με το λαό – Κυνικότητα υπουργών, φθορά διαρκείας και μέτρα ασπιρίνες
Η απόβαση του γαλάζιου στρατού στην Θεσσαλονίκη ήταν ένα καλοστημένο σόου
Σχετικά Άρθρα

H κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει τη επαφή με τον κόσμο και την πραγματικότητα.
Η απόβαση του γαλάζιου στρατού στην Θεσσαλονίκη ήταν ένα καλοστημένο σόου του κομματικού μηχανισμού ο οποίος κατέλυσε τα παραλιακά μαγαζιά, τα ακριβά εστιατόρια, τις ψαροταβέρνες ενώ υπουργοί συνέτρωγαν με επιχειρηματίες. 

5,5 δις ευρώ για το εκλογικό κοινό της ΝΔ

Τα 5.5 δις ευρώ δεν απαντάνε στην καταπολέμηση της ακρίβειας και της ανέχειας.
Οι αυξήσεις σε συγκεκριμένους στρατιωτικούς αφορούν το εκλογικό κοινό της Νέας Δημοκρατίας και όχι τις πραγματικές ανάγκες όπως π.χ τους δασκάλους, τους εκπαιδευτικούς και τους γιατρούς.
Θυμίζουμε ότι οι τελευταίες ομάδες έχουν πρωτοστατήσει κατά της ΝΔ για πολλούς λόγους.
Οι εκπαιδευτική για τις αλλαγές στη Παιδεία, για τα μέτρα covid όπως και οι υγειονομικοί για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό…

Το επίδομα 250 είχε δοθεί και επί ΣΥΡΙΖΑ χωρίς πληθωρισμό και ακρίβεια…

Το επίδομα ακρίβειας 250 ευρώ στα χαμηλά στρώματα, σε χαμηλοσυνταξιούχους, σε δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου επιπέδου είναι ένα επίδομα που δόθηκε και επί ΣΥΡΙΖΑ με τον πληθωρισμό σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Κυνικότητα Πέτσα, άβουλος ο Μητσοτάκης

Η κυνικότητα που διακρίνει μερικούς υπουργούς είναι παροιμιώδης.
Ο Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μας είπε ότι όποιος δεν προσαρμόζεται στις ενεργειακές ανάγκες τότε θα πεθάνει.
Μιλάμε για απίστευτη δήλωση που ανέχεται ο Πρωθυπουργός αφου δεν τον καρατομεί για παραδειγματισμό, ουσιαστικά δέχεται ότι λέει…

Δυστοπία με τις ενεργειακές προτεραιότητες

Η Ελλάδα τόσα χρόνια κυνηγούσε το λιγνίτη, επιδοτούσε το φυσικό αέριο, επιδοτούσε τις εγκαταστάσεις, όλοι είχαν αφήσει τους λέβητες πετρελαίου και τώρα ξανά επιδοτούν το πετρέλαιο και τις εγκαταστάσεις και ψάχνουν για νέες μονάδες λιγνίτη.
Είναι δυνατόν ένας οικογενειάρχης που έχει αλλάξει λέβητα να ξαναβάλει νέο λέβητα πετρελαίου για να λάβει διπλό επίδομα πετρελαίου;
Μιλάμε για διπλή κοροϊδία.
Και όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει. Έτσι απλά, κυνικά.

Ανώφελα μέτρα

Τα προγράμματα Ανακυκλώνω- Αλλάζω συσκευή και την επέκταση του προγράμματος Τουρισμός για όλους δεν θα τα εξετάσουμε καν.
Ποιος θα αλλάξει συσκευές όταν οι επιδοτήσεις είναι τόσο μικρές;
Ποιος θα έχει την ευκαιρία με τέτοια ακρίβεια και σμίκρυνση εισοδήματος να πάει διακοπές το φθινόπωρο ή το χειμώνα;
Μιλάμε για ανώφελα μέτρα χωρίς καμία στόχευση στα χαμηλά εισοδήματα.

Καπνός στα μάτια σε συνταξιούχους και εργαζόμενους

Όσο για τους συνταξιούχους τα έχουμε ξαναπεί. Λίγοι σε σχέση με τον πληθυσμό θα δουν πραγματική αύξηση στη τσέπη τους από τις αυξήσεις το 2023.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από ένα άρθρο μνημονιακού νόμου για να μην ισχύσει η αύξηση του κατώτατου μισθού από 1.1.2023, και να ισχύσει από 1.6.2023. Ενώ θα μπορούσαν με μία τροπολογία να το αλλάξουν και να θωρακίσουν τους εργαζόμενους μπροστά σε αυτό το δύσκολο χειμώνα.

Δεν δίνουν fuel pass επειδή έπεσε η τιμή του πετρελαίου

Την ίδια ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε ξεκάθαρα ότι δεν θα έχουμε fuel pass 3 διότι το πετρέλαιο έγινε πιο φθηνό και άρα ήρθε στα προηγούμενα επίπεδα. Και άμα ανέβει;
Διότι από την στιγμή που ο OPEC+ δεν αυξάνει την παραγωγή λόγω ΗΠΑ, αυτό θα γίνει κάποια στιγμή.
Εκεί τι θα πει η κυβέρνηση;
Ότι δεν επιδοτεί το πετρέλαιο και τους λέβητες και θα ξαναδώσει νέο pass για τα καύσιμα; Δεν εξετάζουμε καν γιατί παραμένουν κάποια προϊόντα ακριβά αφού πέφτει το κόστος των καυσίμων…

Σκοταδισμός στις υποκλοπές

Στις υποκλοπές το ίδιο μοτίβο.
Η Ντόρα Μπακογιάννη απειλεί με 10ετή φυλάκιση όσους σπάσουν το απόρρητο ενώ τους αδειάζουν σιγά σιγά ένας ένας.
Από τον Θεόδωρο Δραβίλα που δεν θεωρεί ότι το απόρρητο πρέπει να ισχύει πάντα, μέχρι τον Χρήστο Ράμμο πρόεδρο της ΑΔΑΕ που θέλει να κάνει τη δουλειά του αλλά του ασκούν πιέσεις διάφοροι κύκλοι. Θυμίζουμε, ο Ράμμος είναι άνθρωπος που έβαλε ο Γ.Γεραπετρίτης στην ΑΔΑΕ…

Συμπέρασμα

Η κυβέρνηση μετά το κλείσιμο του αγωγού Νordstream 1, μετά την αναζωπύρωση του πολέμου Αρμενίας – Αζερμπαιτζάν, μετά τις κυνικές ομολογίες από τους Ευρωπαίους ότι θα έχουμε διακοπές ρεύματος, μετά τις ομολογίες ότι θα έχουμε υψηλό πληθωρισμό για μήνες, είναι δύσκολο να αποφύγει τη μεγάλη φθορά όπως κάθε άλλη ευρωπαϊκή κυβέρνηση που «έπεσε» λόγω των ακραίων συνθηκών ακρίβειας-ενεργειακής κρίσης.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κλείσει τον κύκλο της όταν λήξει τη θητεία της, θα είναι επιταγή της κοινωνίας μια προοδευτική διακυβέρνηση με διαφορετική φιλολαική ατζέντα και θα επέλθει η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ. Είναι νομοτελειακό.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης