Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Ο Πέτσας αποκάλυψε το δόγμα Μητσοτάκη για τον χειμώνα... όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει

Ηλιόπουλος: Ο Πέτσας αποκάλυψε το δόγμα Μητσοτάκη για τον χειμώνα... όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει
"Η δήλωση του κυρίου Πέτσα είναι σοκαριστική. Προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν", υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

"Ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα: «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει»", τόνισε ο εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ν. Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας την τηλεοπτική συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και τα όσα είπε για το κόστος της μετατροπής του καυστήρα από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο θέρμανσης, που φέτος είναι πιο φθηνό.
Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, "η δήλωση αυτή απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ήδη χάσει ή περιορίσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη θέρμανση εξαιτίας της επιλογής της ΝΔ να επιδοτήσει τους κερδοσκόπους και να αφήσει ανεξέλεγκτη την ακρίβεια.
Η δήλωση του κυρίου Πέτσα είναι σοκαριστική. Προσβάλλει 700.000 νοικοκυριά που επέλεξαν το φυσικό αέριο και καλούνται σήμερα να ξαναπληρώσουν νέες εγκαταστάσεις για να μπορέσουν να ζεσταθούν. Προσβάλλει όλη την ελληνική κοινωνία που εδώ και μήνες παρακολουθεί μια αδιάφορη και κυνική κυβέρνηση να πορεύεται με το δόγμα της ατομικής ευθύνης και της προκλητικής στήριξης των λίγων και ισχυρών".
"Νομίζαμε ότι ο κ. Πέτσας θα έμενε στην ιστορία με τη δυσώνυμη λίστα του. Τελικά θα είναι αυτός που μαζί με τον κ. Μητσοτάκη θα μας θυμίζει το σύγχρονο «ας φάνε παντεσπάνι». Ας μην έχουν καμία αμφιβολία. Οι μέρες της πολιτικής τους αλαζονείας είναι μετρημένες", κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

Η επίμαχη δήλωση Πέτσα

«Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την επιδότηση με στόχο την επιστροφή από το «ακριβό φυσικό αέριο» στο πετρέλαιο.
Ειδικότερα, κληθείς να απαντήσει εάν θα υπάρξει επιδότηση της κυβέρνησης για την μετατροπή του καυστήρα, δεδομένου του κόστους που επιβαρύνθηκαν χιλιάδες νοικοκυριά να προηγούμενα χρόνια προκειμένου να αλλάξουν τους καυστήρες τους σε φυσικό αέριο από το πετρέλαιο και σήμερα αυτή η μετατροπή έχει  κόστος 1.800-2.000 ευρώ για ένα σπίτι, ο κ. Πέτσας απάντησε πως «είναι λαϊκισμός αυτό. Λαϊκισμός είναι όταν αρνούμαι να δω την πραγματικότητα. Ακούστε, 1.200% έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου και λέμε πως έχουμε την δυνατότητα αν μετακινηθείτε σε κάτι άλλο που είναι φθηνότερο και κοστίζει λιγότερο σε εσάς και τον κρατικό προϋπολογισμό, να σας βοηθήσουμε».
Σχολιάζοντας τα περί κόστους, ο κ. Πέτσας αφού ανέφερε πως «το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει», σημείωσε ότι θα επιδοτηθεί η επιλογή όσων χρησιμοποιήσουν φθηνότερο καύσιμο, δηλαδή το πετρέλαιο, προχωρώντας σε μετατροπή του καυστήρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης