Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργαντάς: Η αγροτική οικονομία μοχλός ανάπτυξης για Ευρώπη και Αφρική ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης

Γεωργαντάς: Η αγροτική οικονομία μοχλός ανάπτυξης για Ευρώπη και Αφρική ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης
Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης για τις χώρες της Αφρικής ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος της επισιτιστικής κρίσης, ανέφερε ο Γ. Γεωργαντάς
Την ανάγκη να στηριχθεί η παροχή γνώσης και εκπαίδευσης στις χώρες της Αφρικής σε ό,τι αφορά στον πρωτογενή τομέα, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.
Ο κ. Γεωργαντάς σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του ΑΠΘ, που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του ΥπΑΑΤ στη ΔΕΘ, σημείωσε ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης για τις χώρες της Αφρικής ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος της επισιτιστικής κρίσης.
Υπογράμμισε ότι το ΥπΑΑΤ σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, το ΙΚΥ και το ΑΠΘ, μπορούν να αναπτύξουν δράσεις, ώστε να μειωθεί ο συγκεκριμένος κίνδυνος.
Στην πρωτοβουλία του ΙΚΥ, που ήταν μια δράση για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, ώστε να στηριχθούν πρωτοβουλίες των ελληνικών κοινοτήτων στην Αφρική, μετείχε και ο υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος.
Ακόμη, ο κ. Γεωργαντάς συμμετείχε στην εκδήλωση εγκαινίων του περιπτέρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, τονίζοντας στον χαιρετισμό του ότι με βήματα ρεαλιστικά και με συνέπεια στη λήψη αποφάσεων, η κυβέρνηση προσφέρει κάθε δυνατότητα στους επαγγελματίες και στον επιχειρηματικό κόσμο, για να συνεχίσει η χώρα μας με δυναμικό τρόπο να βαδίζει στο δρόμο της ανάπτυξης, με μετρήσιμα αποτελέσματα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε περίπτερα των επιμελητηρίων Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς και Ρεθύμνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης