Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γρίφοι Μητσοτάκη για εκπλήξεις στο πακέτο στήριξης, ο Μαρσέλο, η Κεντροαριστερά και ο εκλογικός νόμος - Όλο το παρασκήνιο στο ΒΝ

Γρίφοι Μητσοτάκη για εκπλήξεις στο πακέτο στήριξης, ο Μαρσέλο, η Κεντροαριστερά και ο εκλογικός νόμος - Όλο το παρασκήνιο στο ΒΝ

Ο Πρωθυπουργός απέφυγε να αποκαλύψει τα μέτρα, αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν εκπλήξεις και να ανακοινωθούν κάποια μέτρα που δεν έχουν γραφτεί ως τώρα

Λίγο πριν την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο έχει αναπτυχθεί μεγάλη παραφιλολογία για τα μέτρα που θα ανακοινώσει.
Εχθές 9/9 στο roof garden του Electra Palace, o Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μία συνάντηση με τους δημοσιογράφους οι οποίοι προσπάθησαν να μάθουν τις προθέσεις του για το πακέτο στήριξης.

Θα υπάρχουν εκπλήξεις στο πακέτο μέτρων

Ο Πρωθυπουργός απέφυγε να αποκαλύψει τα μέτρα αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν εκπλήξεις και να ανακοινωθούν κάποια μέτρα που δεν έχουν γραφτεί ως τώρα.
Μάλιστα, έβαλε στοίχημα με τους δημοσιογράφους με τη φράση «θα ανακοινώσω 10 μέτρα και μετά θα δείτε πόσα έχετε μαντέψει…».
Υπάρχει η διάθεση, ότι έχει δημιουργηθεί ένας ικανός δημοσιονομικός χώρος για ένα πακέτο στήριξης και μέτρα που θα πιάσουν όλους. Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι και κάποια μέτρα-έκπληξη.

Ο Μαρσέλο και η Κεντροαριστερά

Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων προτίμησε να μιλήσει με γρίφους αλλά και με… ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικά είπε ότι ο Μαρσέλο, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού μπορεί να παίξει κέντρο αλλά και αριστερό χαφ, δηλαδή κεντροαριστερά… Η φράση αυτή θέρμανε τη συζήτηση καθώς φαίνεται να υπονόησε ότι θα κινηθεί και εκείνος με νέα κεντροαριστερή γραμμή, στο χώρο δηλαδή που τον βοήθησε να πάρει την
αυτοδυναμία το 2019.

Σφίγγα για την αλλαγή του εκλογικού νόμου

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι του χρόνου θα είναι εκείνος Πρωθυπουργός, απάντησε με το «ο λαός θα δώσει τη λύση που χρειάζεται».
Δεν έβγαλε κουβέντα για το θέμα του εκλογικού νόμου αλλά η ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί στη Θεσσαλονίκη είναι ότι εάν δεν το κάνει και δεν μειώσει το ποσοστό αυτοδυναμίας, θα δυσαρεστήσει πολύ κόσμο.
Είναι απαίτηση της βάσης αλλά και πολλών υπουργών/συνεργατών του.

Θα δυσαρεστηθεί κόσμος αν δεν αλλάξει τον εκλογικό νόμο

Το ΒΝ μιλώντας με ανθρώπους της αγοράς, μας βεβαιώνουν ότι εδώ και πολύ καιρό, επί Καραμανλή, είχαν να δούνε τόσο μεγάλη κινητοποίηση των στελεχών της ΝΔ στη ΔΕΘ και τη
Θεσσαλονίκη. Μην ξεχνάμε ότι για πρώτη φορά εδώ και χρόνια η ΝΔ άνοιξε 2 επιπλέον περίπτερα
Πάντως, και σε αυτό το θέμα ήταν «σφίγγα». Μάλιστα, είπε σε δημοσιογράφο ότι εάν πω τι θα κάνω, όλος αυτός ο κόσμος που έχει «κόψει» εισιτήριο για να μπει στο Βελλίδειο, δεν θα έρθει να με ακούσει… H αίσθηση που έχει δημιουργηθεί είναι ότι με διάφορες δηλώσεις στελεχών ο Πρωθυπουργός ήθελε να δει τις αντιδράσεις στην πιθανότητα αλλαγών στο εκλογικό νόμο.Ο Πρωθυπουργός αργότερα το βράδυ πήγε σε μπαρ όπου κάθισε και συζήτησε με νεολαίους. Αυτή την ώρα επισκέπτεται τα περίπτερα της Έκθεσης.


Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης