Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο κ. Σταϊκούρας χαίρεται που φτάσαμε σε επίπεδα 2011

Τσακαλώτος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο κ. Σταϊκούρας χαίρεται που φτάσαμε σε επίπεδα 2011

Δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και συντονιστή οικονομικού κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ β' τριμήνου

Σχετικά Άρθρα

«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του δευτέρου τριμήνου του έτους», σημείωσε σε δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, σχετικά με την αύξηση του ΑΕΠ  το β' τρίμηνο 2022.
«Είναι βολικό για την κυβέρνηση να ξεχνάει ότι είναι το πρώτο αντίστοιχο τρίμηνο χωρίς περιορισμούς λόγω πανδημίας και άρα έχει νόημα να συγκριθεί με το αντίστοιχο του 2019.
Η ανάπτυξη σε αυτή την τριετία είναι το όχι και τόσο εντυπωσιακό 4.66%.
Και ναι μεν υπήρχε πανδημία, αλλά η κυβέρνηση μας έλεγε για το εκρηκτικό ελατήριο της ανάπτυξης που θα ακολουθούσε το τέλος των υγειονομικών μέτρων. Ασθενικό ελατήριο….
Ήδη ακούμε βέβαια τον κύριο Σταϊκούρα να μας λέει «μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ που».
Ας προσέξει. Την αντίστοιχη τριετία που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεφε τη χώρα η ανάπτυξη μεταξύ των τριμήνων αυτών είναι 5.2%. Κάπως μεγαλύτερη θα έλεγε κανείς, παρά το μνημόνιο, παρά το σύμφωνο σταθερότητας, παρά, παρά…
Αλλά το πιο σημαντικό είναι το πού κατευθύνθηκε η ανάπτυξη.
Αν δουν στη ΝΔ τους δείκτες ανισοτήτων, θα καταλάβουν ότι η ανάπτυξη επί ΣΥΡΙΖΑ μοιράστηκε δίκαια, πήγε στα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα.
Τώρα, είναι φανερό που πάει.
Το νοιώθει ο κόσμος κάθε φορά που ανοίγει έναν λογαριασμό, που πάει σουπερμάρκετ, που βλέπει το μισθό του να τελειώνει στις 20 του μήνα και τα καρτέλ να θησαυρίζουν.
ΥΓ. Ο κ. Σταϊκούρας χαίρεται που φτάσαμε σε επίπεδα 2011. Να μας κάψεις Χρήστο, να μας αλείψεις λάδι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης