Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κωλοτούμπα Μαξίμου μετά την «πόρτα» από το ΠΑΣΟΚ: Προχωράει σε αλλαγή εκλογικού νόμου, βλέπει… Βελόπουλο

Κωλοτούμπα Μαξίμου μετά την «πόρτα» από το ΠΑΣΟΚ: Προχωράει σε αλλαγή εκλογικού νόμου, βλέπει… Βελόπουλο
O Πρωθυπουργός όταν είχε ρωτηθεί σε συνέντευξη είχε πει ότι δεν λειτουργεί καιροσκοπικά και ότι θα πάμε για εκλογές, με την απλή αναλογική στις πρώτες και στις δεύτερες με τον ήδη ψηφισμένο νόμο
Σχετικά Άρθρα

Το Μέγαρο Μαξίμου αρχίζει και παίρνει πίσω όσα είχε πει για την αντίθεσή του να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.
Αν θυμάστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όταν είχε ρωτηθεί σε συνέντευξη είχε πει ότι δεν λειτουργεί καιροσκοπικά και ότι θα πάμε για εκλογές, με την απλή αναλογική στις πρώτες και στις δεύτερες με τον ήδη ψηφισμένο νόμο.

Βιάστηκε και τελικά έκανε κωλοτούμπα : Η αλλαγή εκλογικού νόμου θα γίνει


Βιάστηκε, ωστόσο, διότι η ιστορία έδειξε ότι η αυτοδυναμία είναι αδύνατη με αυτό το νόμο και δεύτερον το ΠΑΣΟΚ που το είχε σίγουρο για συγκυβέρνηση, δεν θα κάτσει καν να συζητήσει με τη ΝΔ μετά και τις εξελίξεις με το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Μοιραία, λοιπόν, το Μέγαρο Μαξίμου έχει στραφεί σε άλλες εναλλακτικές.
Το θέμα, άλλωστε, άνοιξε και πάλι μετά από συνέντευξη του κυβερνητικούς εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου που άφησε ανοικτό το θέμα του νόμου για παρεμβάσεις όπως π.χ αύξηση μπόνους εδρών στις 50, που θα ευνοήσουν την κυβερνητική σταθερότητα μέσω της αυτοδυναμίας.
Όπως είπε, μάλιστα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κ. Μητσοτάκη αφού θεωρούν ότι η ΝΔ δεν θα είναι πρώτο κόμμα δεν θα μπορούν να το καταψηφίσουν.

Λάδι έβγαλε το Μητσοτάκη ο Βελόπουλος στη Βουλή


Αρκετοί παρατηρητές, επίσης, που παρακολούθησαν την πρόσφατη μάχη Μητσοτάκη-Τσίπρα στην Βουλή για το θέμα των υποκλοπών, είδαν την προσπάθεια του Κυριάκου Βελόπουλου να θολώσει και να συμψηφίσει τα ζητήματα των υποκλοπών, αναφέροντας πρόσωπα και περιστατικά που συνέβαιναν και επί ΣΥΡΙΖΑ.

Φλερτ με τη ΝΔ, επαφές με κορυφαίους υπουργούς

Τότε πολλοί είδαν ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης προσπαθούσε δια της λογικής «όλοι το ίδιο είστε» να βγάλει λάδι τον Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόσφατη μεγάλη πληγή για την παράταξή του που λέγεται υποκλοπές στο πολιτικό αντίπαλο της ΝΔ, Νίκο Ανδρουλάκη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό.
Ένα περιστασιακό φλερτ με τη ΝΔ υπάρχει πάντα.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έχει καλές σχέσεις με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Θάνο Πλεύρη, σημερινούς υπουργούς της ΝΔ, από την εποχή που ήταν μαζί στο ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη ενώ έχει και έναν δίαυλο επικοινωνίας με τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Αύξηση ποσοστών για Ελληνική Λύση


Ο Κ. Βελόπουλος έχει παίξει το χαρτί του κόμματός του καλά ως τώρα.
Έκλεισε το μάτι σε όσους δυσαρεστήθηκαν με τα μέτρα και τις υποχρεωτικότητες με τον κορωνοιό.
Στάθηκε περισσότερο υπέρ της Ρωσίας στο ζήτημα της ρωσικής εισβολής.
Έχει καταφέρει να αυξήσει δημοσκοπικά τα ποσοστά του έχοντας ως βοήθεια και τους τηλεοπτικούς σταθμούς που διαθέτει για να περνάει το μήνυμα του. Όταν άλλα κόμματα δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Θα δυσαρεστήσει κεντρώους ο Βελόπουλος


Βεβαίως, η συνύπαρξη με τον Κ.Βελόπουλο δεν μπορεί να συζητηθεί προεκλογικά διότι αυτό θα δυσαρεστήσει τους κεντρώους ψηφοφόρους αλλά και κεντρώα στελέχη που έχει στο κόμμα ο Κ.Μητσοτάκης.
Ωστόσο, θα είναι «έκπληξη» μετά τις δεύτερες εκλογές από την στιγμή που θα αρνηθεί (και αν) το ΠΑΣΟΚ.
Ο Κ. Μητσοτάκης θα επικαλεστεί το κίνδυνο της πολιτικής αστάθειας και της ακυβερνησίας, ο Βελόπουλος θα δώσει χείρα βοηθείας παίρνοντας ως ανταπόδοση μία πιο σκληρή ατζέντα στα θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης. Κανείς δεν θα μπορέσει να κατηγορήσει κανέναν, πόσο μάλλον ένα κεντροδεξιό και ένα δεξιό κόμμα, από τη στιγμή που κάποια στιγμή στην Ελλάδα τους νέο αριστερούς να κυβερνούν και με τους δεξιούς του Πάνο Καμμένου.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης