Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις από 1/1/2023 - Οι τρεις μόνιμες ενισχύσεις

Χατζηδάκης: Σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις από 1/1/2023 - Οι τρεις μόνιμες ενισχύσεις

Τι ανέφερε για τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους ο Κ. Χατζηδάκης

Σχετικά Άρθρα

Τρεις μόνιμες αυξήσεις συντάξεων προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.
Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι από 1/1/2023 «ξεπαγώνουν» οι συντάξεις, έπειτα από 12 χρόνια.
Εξήγησε ότι το ποσοστό της αύξησης καθορίζεται από την αύξηση του ΑΕΠ και την αύξηση του τιμαρίθμου, με αυτά τα δύο προστίθενται και διαιρούνται διά δύο και πρόσθεσε πως «το συμπέρασμα είναι κατόπιν αυτού ότι καθώς και το ένα μέγεθος και το άλλο θα είναι σημαντικά και οι αυξήσεις στις συντάξεις θα είναι σημαντικές».
Όπως ανέφερε, η μεγάλη πλειονότητα των συνταξιούχων θα δει αυξήσεις σημαντικές στις τσέπες, ενώ για ένα μέρος των συνταξιούχων οι αυξήσεις θα «ροκανίσουν» την προσωπική διαφορά και θα είναι σε ευμενή θέση για την επόμενη αύξηση.
Το δεύτερο σκέλος αφορά την αυτόματη αύξηση συντάξεων για όσους συμπληρώνουν 30 έτη εργασίας, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως είναι «η λεγόμενη τέταρτη δόση επανυπολογισμού του νόμου Βρούτση. Είναι διόρθωση αδικίας του νόμου Κατρούγκαλου».
Τέλος, τρίτη ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων προκύπτει από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς , σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, θα ωφεληθούν πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ.

Πιθανό έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους

Περαιτέρω, ο κ. Χατζηδάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, εξηγώντας ότι ένα τέτοιο μέτρο θα κριθεί στο τέλος του έτους.
Όπως ανέφερε «πρέπει να φτάσουμε στο τέλος της χρονιάς να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα… ποιος ξέρει πως θα εξελιχθούν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, πως θα εξελιχθεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία…».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης