Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Δύο τα μέτωπα στη διαχείριση του μεταναστευτικού – Σε αφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις

Μηταράκης: Δύο τα μέτωπα στη διαχείριση του μεταναστευτικού – Σε αφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις
Θα ενισχυθεί ο φράχτης στον Έβρο και οι ελληνικές αρχές θα παραμείνουν ενεργές στη θάλασσα «με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή», τόνισε ο Ν. Μηταράκης
Σχετικά Άρθρα

Για αυξημένη πίεση τόσο στα χερσαία, όσο και στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, που όμως δεν μεταφράζεται σε μεταναστευτικές ροές, καθώς αστυνομία, λιμενικό, ένοπλες δυνάμεις «κάνουν τη δουλειά τους» και φέτος η χώρα μας έχει τις δεύτερες χαμηλότερες ροές της δεκαετίας, έκανε λόγο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ξεκαθαρίζοντας πως η χώρα «δεν θα ξαναγίνει ξέφραγο αμπέλι».
Ο κ. Μηταράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι στη χώρα μας το 2022 βλέπουμε τις δεύτερες χαμηλότερες ροές της δεκαετίας, με το 2021 να αποτελεί τη χρονιά ρεκόρ, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος, «δεν θα γίνουμε ξέφραγο αμπέλι, δεν θα ξαναζήσουμε 1 εκατ. ροές όπως έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ».

Τα δύο μέτωπα

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δύο μέτωπα, από τη μια της Τουρκίας και των λαθροδιακινητών και από την άλλη, το «μέτωπο της ευρωπαϊκής αριστεράς, η οποία υπερασπίζεται μια πολιτική ανοιχτών συνόρων, όπως το 2015 και προσπαθούν με έντονες πιέσεις προς τη χώρα μας να μας εξαναγκάσουν να ανοίξουμε τα σύνορα, το οποίο δε θα γίνει»
«Κάθε φορά που υπάρχουν περιστατικά, βλέπουμε την ευρωπαϊκή αριστερά στο ευρωκοινοβούλιο, ευρωπαϊκά Μέσα, ΜΚΟ, να προσπαθούν να καταγγείλουν την Ελλάδα, γιατί νομίμως και συνταγματικά φυλάει τα σύνορά της. Τι προσπαθούν να πετύχουν; Μια χαλαρότερη πολιτική από τη χώρα μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, θα ενισχυθεί ο φράχτης στον Έβρο και οι ελληνικές αρχές θα παραμείνουν ενεργές στη θάλασσα «με απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή».

Για περιστατικό στον Έβρο – Αφωνία αντιπολίτευσης

Περαιτέρω, ο κ. Μηταράκης κάνοντας αναφορά στο περιστατικό στον Έβρο, επανέλαβε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι όλα τα παιδιά που ήταν στη νησίδα διασώθηκαν λέγοντας ότι στη λίστα της ΜΚΟ που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου υπήρχαν τέσσερα παιδιά και στην Ελλάδα βρίσκονται αυτή τη στιγμή τέσσερα παιδιά.
Ο υπουργός κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση πως βρίσκονται σε «πλήρη αφωνία» από την Τρίτη που παρουσίασε τα σχετικά στοιχεία στη Βουλή.
«Από όταν έκανα τις αποκαλύψεις στη Βουλή, βλέπουμε μία αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης