Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννης: Δεν θα γίνει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη - Δεν θα σβήσουν τα φώτα στις γειτονιές

Μπακογιάννης: Δεν θα γίνει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη - Δεν θα σβήσουν τα φώτα στις γειτονιές
Σχετικά Άρθρα
Τη διαβεβαίωση πως ο δήμος Αθηναίων δεν θα προχωρήσει σε αύξηση δημοτικών τελών αλλά ούτε θα σβήσει τα φώτα στις γειτονιές, λόγω της ενεργειακής κρίσης, παρείχε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι «έρχεται ένας πολύ δύσκολος χειμώνας» και τόνισε -μιλώντας στον Ant1- πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο δήμος Αθηναίων να αυξήσει τα δημοτικά του τέλη, τη στιγμή που οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι ήδη επιβαρύνονται. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να έρθουμε εμείς και να κάνουμε τη ζωή τους ακόμη πιο δύσκολη».
Επίσης απέκλεισε το ενδεχόμενου να σβήσουν τα φώτα στις γειτονιές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα φώτα δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Ο φωτισμός συνδέεται με την ασφάλεια. Επομένως, η πρόκληση για εμάς είναι με τη σωστή οικονομική διαχείριση να συνεχίσουμε, με λιγότερα, να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, ώστε να μη ξαναζήσουμε αυτά που είχαμε ζήσει πριν από μερικά χρόνια -όταν η οικονομική κρίση λειτούργησε ως άλλοθι και λέγαμε “επειδή περνάμε αυτό που περνάμε, δεν έχουμε κάδους"».

Το Μετρό στα Εξάρχεια

Αναφερόμενος στα έργα επέκτασης του Μετρό και τη δημιουργία του σταθμού στα Εξάρχεια, ο δήμαρχος Αθηναίων, υπογράμμισε ότι πρόκειται για «ένα έργο που έχει καθυστερήσει 10-15 χρόνια. Θα μετακινεί 350.000 ανθρώπους κάθε μέρα, και θα αφαιρέσει από την πόλη 55.000 οχήματα. Είναι αυτονόητο ότι το έργο αυτό έχει τρομερή σημασία για την πόλη. Υπάρχουν κάποιοι στην πλατεία Εξαρχείων συγκεκριμένα, οι οποίοι δεν είναι καν Εξαρχειώτες που αντιδρούν… Η πραγματικότητα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αντιδράσεων δεν έχει να κάνει με τους κατοίκους, έχει να κάνει με άλλους ή άλλες -δικαίωμά τους είναι, σε μία δημοκρατία ζούμε- έχουν βρει την ευκαιρία να δώσουν μία, σε εισαγωγικά "μεγάλη ιδεολογική μάχη". Όμως, πρέπει να καταλάβουμε ότι το Μετρό μάς χωράει όλους και μάς ενώνει όλους. Έχουμε, δόξα τω Θεώ, άλλα πεδία πολιτικής για να αντιπαρατεθούμε, δεν χρειάζεται να το κάνουμε για το Μετρό. Όπως δε χρειάζεται να το κάνουμε και για τον Λόφο του Στρέφη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης