Τελευταία Νέα
Πολιτική

Euractiv: Κόκκινη κάρτα από Καραμανλή σε Μητσοτάκη για το ελληνικό «Watergate» - Τα 3 κρίσιμα σημεία στην ομιλία του

Euractiv: Κόκκινη κάρτα από Καραμανλή σε Μητσοτάκη για το ελληνικό «Watergate» - Τα 3 κρίσιμα σημεία στην ομιλία του

Το Euractiv εστιάζει σε τρία κρίσιμα σημεία από την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Κρήτη

Σχετικά Άρθρα

Στα… ψιλά γράμματα της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στην Κρήτη, εστιάζει το Euractiv, σε δημοσίευμα με τίτλο «Ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει κόκκινη κάρτα στον Μητσοτάκη για τον ελληνικό σκάνδαλο "Watergate"».
Όπως αναφέρεται, ο πρώην πρωθυπουργός προέτρεψε την ελληνική κυβέρνηση να ρίξει φως στο σκάνδαλο παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη. «Το σκάνδαλο "Watergate" της Ελλάδας έχει ταράξει το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας σφοδρή κριτική από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Το τελευταίο χτύπημα ήρθε από το Der Spiegel, που ανέφερε ότι ο Μητσοτάκης παρουσιάζεται ως μεταρρυθμιστής, αλλά στην πραγματικότητα "κυβερνά όλο και περισσότερο ως αυταρχικός"» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Τα κρίσιμα σημεία στην ομιλία Καραμανλή

Όσον αφορά την ομιλία Καραμανλή, το Euractiv εστιάζει στα εξής σημεία:

  • Ο Κώστας Καραμανλής είπε ότι εάν η κυβέρνηση βρίσκεται πίσω από την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, «δεν είναι μόνο αντιδημοκρατικό και παράνομο, αλλά και ξεπερνά κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής βλακείας που είναι αδιανόητο».
  • Ο Κώστας Καραμανλής επέμεινε ότι είναι επείγουσα ανάγκη να διευκρινιστεί ποιος και γιατί ζήτησε την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και ποιος βρίσκεται πίσω από τη χρήση του παράνομου λογισμικού Predator κατά των δημοσιογράφων.
  • Ο πρώην πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του με μια ρήση που -σύμφωνα με το Euracriv- ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Άλλο το να θωρείς κορφές και άλλο να τις φτάνεις».
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης