Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε και την προσωπική μου ζωή - Το SMS από Γεραπετρίτη μετά την παραίτηση Δημητριάδη

Ανδρουλάκης: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε και την προσωπική μου ζωή - Το SMS από Γεραπετρίτη μετά την παραίτηση Δημητριάδη
Ο πρόεδρος του ΠΑΟΣΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για αυταρχική αντίληψη
Σχετικά Άρθρα
Νέα βέλη κατά της κυβέρνησης εκτόξευσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου.
Ειδικότερα, ο κ. Ανδρουλάκης κατήγγειλε την κυβέρνηση για απόπειρα παγίδευσης για εκβιασμό, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αυταρχική αντίληψη.

Στο... μικροσκόπιο, η προσωπική ζωή

Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης, η ΕΥΠ δεν ήθελε μόνο να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές του συνομιλίες, αλλά και την προσωπική του ζωή, καθώς αυτά τα κακόβουλα λογισμικά, πέρα από το ότι παίρνει όλα τα αρχεία, ακόμα και όταν είναι κλειστό το κινητό, μπορεί να βιντεοσκοπεί και να ηχογραφεί.
«Μιλάμε για λογισμικά που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Αν κυριαρχήσουν κράτη που κάνουν χρήση τέτοιων λογισμικών, η φιλελεύθερη δημοκρατία και η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων θα πάνε περίπατο», δήλωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι η ενοχή της κυβέρνησης αποδεικνύεται από τον βομβαρδισμό παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού.

Το SMS από Γεραπετρίτη

Εν τω μεταξύ, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στο SMS που έλαβε από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. «Ουδέποτε καμία αρμόδια υπηρεσία έχει ζητήσει να με ενημερώσει επισήμως. Το μόνο που έγινε είναι να λάβω ένα μήνυμα στο κινητό μου από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη και λίγο πριν παραπεμφθεί ο αρχηγός της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, να επικοινωνήσω μαζί του. Τότε πήρα τους δικηγόρους μου και είπα ότι θα δεχτώ να ενημερωθώ μόνο επίσημα. Και χθες ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Πώς θα με ενημέρωνε, αφού όπως ισχυρίζεται δεν γνωρίζει;».
Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι να ενημερωθεί η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και με τη σειρά της να πάει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να ενημερώσει επίσημα το Κοινοβούλιο.
Ερωτηθείς για τους λόγους παρακολούθησης του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επεσήμανε πως «η αλήθεια είναι απλή. Μιλούν τα γεγονότα. Δήλωσα υποψηφιότητα στις 17 Ιουλίου. Στις αρχές Σεπτεμβρίου βγήκαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που έδειχναν για το πού πάει το πράγμα. Μέσα Σεπτεμβρίου αρχίζει η παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ και μετά από 5 μέρες μου στέλνουν το Predator. Δηλαδή δεν ήμουν επί 8 χρόνια εθνικός κίνδυνος και ξαφνικά γίνομαι εθνικός κίνδυνος και με το που εκλέγομαι, παύω να είμαι εθνικός κίνδυνος;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης