Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύσταση Γκάγκα για εμβολιασμούς ενόψει φθινοπώρου: Καλό είναι να είμαστε προφυλαγμένοι

Σύσταση Γκάγκα για  εμβολιασμούς ενόψει φθινοπώρου: Καλό είναι να είμαστε προφυλαγμένοι
«Στην Ελλάδα, τα κρούσματα που έχουν αναφερθεί μαζί με τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει δείχνουν ότι ουσιαστικά είμαστε όλοι ανοσοποιημένοι, αλλά είναι καλό να είμαστε προφυλαγμένοι με ακόμη μια δόση εμβολίου», τόνισε η Μ. Γκάγκα

Σύσταση για εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, «καθώς το φθινόπωρο αρχίζουμε να συγχρωτιζόμαστε σε κλειστούς χώρους», απηύθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.
Η κα Γκάγκα μιλώντας στον ΑΝΤ1 σε ερώτηση σχετικά με το ποιοι πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση εμβολίου,  ανέφερε ότι «η σύσταση είναι πως πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά κάτω των 5 ετών, όσοι είναι άνω των 60 ετών και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Η σύσταση θα είναι να κάνουμε όλοι προφυλακτικό εμβόλιο, καθώς το φθινόπωρο αρχίζουμε να συγχρωτιζόμαστε σε κλειστούς χώρους».
Εξήγησε ωστόσο ότι «στην Ελλάδα, τα κρούσματα που έχουν αναφερθεί μαζί με τους εμβολιασμούς που έχουν γίνει (αθροιστικά πάνω από 11 εκατομμύρια), δείχνουν ότι ουσιαστικά είμαστε όλοι ανοσοποιημένοι, αλλά είναι καλό να είμαστε προφυλαγμένοι με ακόμη μια δόση εμβολίου».
Ακόμη, ανέφερε ότι 12.000 γιατροί ενίσχυσαν τα νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για 4.000 θέσεις νοσηλευτών που θα ενισχύσουν άμεσα τις δομές υγείας, ενώ επίκεινται και άλλες προσλήψεις.

Καλύτερη ενημέρωση στους γιατρούς

Περαιτέρω, η κα Γκάγκα κάνοντας αναφορά στον θεσμό του «Προσωπικού Γιατρού», τόνισε πως «πρέπει να γίνει ακόμη καλύτερη ενημέρωση στους γιατρούς, γιατί υπάρχει μια ασάφεια στο τι έχουν καταλάβει οι γιατροί. Το μέτρο αφορά πολλές ειδικότητες. Ο γιατρός μπορεί να επιλέξει αν δεν θέλει να έχει 2.000 ασθενείς, να επιλέξει πόσες ώρες θα δουλεύει, αν θέλει να δουλεύει πχ. τρεις ώρες».
Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη παρεμβάσεων στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, «εκεί όπου ο άρρωστος πονάει περισσότερο».

Καταγγελίες για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Με αφορμή τις καταγγελίες δημοσιογράφου για κακοποίηση του 98χρονου πατέρα του στη διάρκεια νοσηλείας του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, η κα Γκάγκα, ανέφερε ότι «ένας άνθρωπος σε τέτοια ηλικία αποπροσανατολίζεται όταν αλλάζει περιβάλλον και είναι ανήσυχος» και πρόσθεσε πως «φορούσε, κατά πάγια τακτική, μια ρόμπα που ήταν ανοιχτή στο κάτω μέρος, προκειμένου να γίνονται με ευκολία οι πλύσεις. Επειδή ο άρρωστος ήταν ανήσυχος και προκειμένου να μην βγάλει τους καθετήρες, δέθηκαν τα χέρια του με κάποιους ιμάντες».
Η ίδια έκανε λόγο για συνήθη πρακτική σε ανάλογες περιπτώσεις, σημειώνοντας πως «έπρεπε η διοίκηση του νοσοκομείου να έχει ενημερώσει την οικογένεια του ασθενούς ότι ήταν ανήσυχος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης