Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Πράγα ο Δένδιας για την Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ - Διμερείς συναντήσεις με Τσέχους αξιωματούχους

Στην Πράγα ο Δένδιας για την Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ - Διμερείς συναντήσεις με Τσέχους αξιωματούχους
Αύριο, Τετάρτη 31/8 , θα λάβει χώρα και γεύμα εργασίας με τη συμμετοχή των ΥΠΕΞ της Γεωργίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας, όπου θα συζητηθεί η Ευρωπαϊκή προοπτική των εν λόγω Κρατών και το μέλλον της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης

Στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Gymnich) που γίνεται στην Πράγα, θα συμμετάσχει σήμερα, Τρίτη 30/8, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας.
Στο επίκεντρο θα τεθούν η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι σχέσεις της ΕΕ με τα Κράτη της Αφρικανικής ηπείρου (Τετάρτη 31/8).
Στο πλαίσιο των εργασιών, την Τετάρτη 31/8 θα λάβει χώρα και γεύμα εργασίας με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών της Γεωργίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας, όπου θα συζητηθεί η Ευρωπαϊκή προοπτική των εν λόγω Κρατών και το μέλλον της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Οι συναντήσεις

Στο περιθώριο του Gymnich, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει διμερή συνάντηση με τον Εσθονό ομόλογό του, Urmas Reinsalu.
Ακόμη, στο πλαίσιο της παραμονής του στην Πράγα, ο κ. Δένδιας σήμερα (30/8) θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με ανώτατους Τσέχους Αξιωματούχους.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Τσεχίας, Miloš Zeman, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γερουσίας, Miloš Vystrčil, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και Άμυνας της Γερουσίας, Pavel Fischer καθώς και με τον Πρόεδρο, Marek Ženíšek και μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής.
Οι συζητήσεις του Υπουργού Εξωτερικών με τον Πρόεδρο και τους λοιπούς αξιωματούχους της Τσεχίας θα επικεντρωθούν στις διμερείς σχέσεις, στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στη συνεργασία των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σημειώνεται ότι η Τσεχία έχει αναλάβει από την 1η Ιουλίου 2022, την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης