Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Βόμβα» Public Issue - Το 54% ζητά παραίτηση Μητσοτάκη για τις υποκλοπές - Οργισμένο το 33% των πολιτών για την ακρίβεια

«Βόμβα» Public Issue - Το 54% ζητά παραίτηση Μητσοτάκη για τις υποκλοπές - Οργισμένο το 33% των πολιτών για την ακρίβεια
Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη τα ευρήματα του πολιτικού βαρόμετρου της Public Issue για τον Αύγουστο
Υπέρ της παραίτησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την υπόθεση των υποκλοπών τάσσεται το 54% των πολιτών, σύμφωνα με το βαρόμετρο Αυγούστου που έδωσε στη δημοσιότητα η Public Issueμ νε τη φθορά για την κυβέρνηση λόγω του σκανδάλου να είναι πλέον εμφανής.
Ειδικότερα, 54% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα, θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί, ενώ το 40% διαφωνεί.
Ταυτόχρονα, καταγράφεται πολιτική απομόνωση, αλλά και καθολική συσπείρωση της ΝΔ (96%).
Πρόκειται για στοιχεία τα οποία παραθέτει η Public Issue στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

public_1.png


Συνολικά 3 στους 4 Έλληνες πολίτες (75%), αλλά και 1 στους 3 ψηφοφόρους της ΝΔ (35%) πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προσωπική πολιτική ευθύνη για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων.

public2.png

Οργή για ακρίβεια και υποκλοπές

Ακρίβεια και υποκλοπές φορτίζουν έντονα το πολιτικό κλίμα, σύμφωνα με τα ευρήματα του βαρόμετρου.
«Οργή/αγανάκτηση» αισθάνεται 1 στους 3 πολίτες (33%) για την κατάσταση της χώρας, σύμφωνα με την έρευνα του Πολιτικού Βαρόμετρου 190 της Public Issue (Πανελλαδική διαδικτυακή έρευνα, 1.000, 17+, 24-25/8/22)\.

public3.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης