Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακοράφα (ΜεΡΑ25): Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Εξεταστική

Σακοράφα (ΜεΡΑ25): Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Εξεταστική
Ένα από τα θύματα του παρακράτους ο κ.Ανδρουλάκης είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Εξεταστικής επιτροπής για την παρακολούθηση του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη διατύπωσε η βουλευτής του ΜεΡΑ25, Σοφία Σακοράφα.
«Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την Εξεταστική, αφού ο κ. Ανδρουλάκης ήταν ένα από τα θύματα του παρακράτους της κλειστής πρωθυπουργικής ομάδας που νέμεται την εξουσία.
Παράλληλα θα πρέπει να διερευνηθούν τόσο οι παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του ΚΚΕ, οι ενέργειες της ΕΥΠ μετά το 2005, γιατί από τότε υπάρχει η τεκμηριωμένη δημοσιοποίηση της παρακολούθησης του ίδιου του (τότε) πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή καθώς και ο ρόλος και η αναγκαία ενίσχυση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου Τηλεπικοινωνιών» υποστήριξε η κα.Σακοράφα.
Όπως είπε, όσα έχουν ακουστεί αυτές τις ημέρες στην Ολομέλεια είναι «όχι απλώς ανησυχητικά αλλά τρομακτικά» με τον μεγάλο αριθμό παρακολουθήσεων που γίνονται από την ΕΥΠ που είναι «υπερδεκαπλάσιες» από άλλες πολύ μεγαλύτερες χώρες όπως στην Γερμανία ή την Μεγάλη Βρετανία.
Υποστήριξε πως «για την ΕΥΠ η επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας είναι μόνο ένα πρόσχημα, που χρησιμοποιείται από κρατική υπηρεσία για την ανάπτυξη παρακρατικής δραστηριότητας, ακόμα και για την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης