Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γκάγκα: Δεν θα χρειαστούν ξανά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού – Μάλλον χωρίς μάσκες στα σχολεία

Γκάγκα: Δεν θα χρειαστούν ξανά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού – Μάλλον χωρίς μάσκες στα σχολεία
"Από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι ήπια", ανέφερε η Μ. Γκάγκα
Σχετικά Άρθρα

Δεν θα χρειαστεί ξανά η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, όπως εκτίμησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μ. Γκάγκα, η οποία ωστόσο κράτησε και μία επιφύλαξη, καθώς ο χειμώνας είναι μπροστά και ο κορωνοϊός «μας έβγαλε πολλές φορές ψεύτες».
Κράτησε πάντως και μία επιφύλαξη, λέγοντας ότι ο χειμώνας είναι μπροστά και ο κορωνοϊός «μας έβγαλε πολλές φορές ψεύτες».
«Θεωρούμε όλοι, λίγο πολύ, ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι ήπια», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κα Γκάγκα.

Άνοιγμα σχολείων μάλλον χωρίς μάσκες

Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων στις 12/9 η κα Γκάγκα σημείωσε ότι τις τελικές αποφάσεις για τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα τις λάβει η επιτροπή των ειδικών μέσα στις επόμενες ημέρες, αν και φαίνεται πως εκτιμούν ότι θα ξεκινήσουν «λίγο πιο χαλαρά» και «μάλλον» χωρίς μάσκες.
Σημειώνεται ότι την Τρίτη 30/8 συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών και ήδη, η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως και ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης έχουν κάνει λόγο για επιστροφή στα σχολεία με ήπια μέτρα και χωρίς μάσκες, αλλά μόνο με συστάσεις για χρήση τους.

Ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε είδος γρίπης - Δεν επιβάρυνε ο τουρισμός

«Νομίζω ότι από εδώ και πέρα ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης, αυτό φαίνεται διεθνώς», υπογράμμισε η κα Γκάγκα.
Σημείωσε πως έχει ανοσοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και τα κρούσματα δεν φαίνεται να αυξάνονται πολύ, ενώ για την Κρήτη ανέφερε ότι στα λύματα προκύπτει μικρότερο φορτίο σε σχέση με έναν μήνα πριν, «άρα ούτε ο τουρισμός μας επιβάρυνε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης