Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλλαγή στο παρά πέντε από ΠΑΣΟΚ - Διευρύνεται το πεδίο έρευνας της Εξεταστικής - Στο μικροσκόπιο και η υπόθεση ΚΚΕ (2016)

Αλλαγή στο παρά πέντε από ΠΑΣΟΚ - Διευρύνεται το πεδίο έρευνας της Εξεταστικής - Στο μικροσκόπιο και η υπόθεση ΚΚΕ (2016)

Ο Χάρης Καστανίδης προανήγγειλε τη διεύρυνση -από το 2016- της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις

Σχετικά Άρθρα

Τη διεύρυνση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής όσον αφορά τις παρακολουθήσεις πολιτικών δημοσιογραφών, προανήγγειλε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, κατά την ομιλία του στη Βουλή.
Ειδικότερα, ο κ. Καστανίδης επεσήμανε πως «η εξεταστική επιτροπή που προτείνουμε δεν διερευνά περιόδους αλλά υποθέσεις, δηλαδή την υπόθεση Ανδρουλάκη, την υπόθεση Κουκάκη, την υπόθεση ενδεχόμενων άλλων παρακολουθήσεων και την υπόθεση ΚΚΕ».

«Κολοσσιαία ερωτήματα»

Αφού αναφέρθηκε συνοπτικά στα προηγηθέντα γεγονότα, ο κ. Καστανίδης έκανε λόγο για "κολοσσιαία ερωτήματα" που πρέπει να εξεταστούν:
Σχετικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν γνώριζε για τη νόμιμη επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Καστανίδης ρώτησε εάν όντως επρόκειτο για νόμιμη επισύνδεση καθώς, όπως είπε, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι βουλευτές δεν περιορίζονται καθ οιονδήποτε τρόπο, ότι για οποιαδήποτε παράνομη πράξη απαιτείται άδεια του σώματος, πλην αυτόφωρου κακουργήματος. "Εγνώριζε η ΕΥΠ" ότι πρόκειται για αυτόφωρο; Να ειπωθεί" είπε ο κ. Καστανίδης.
Αναφορικά με τη θέση του κ. Μητσοτάκη ότι ο πρωθυπουργός δεν επιτρέπεται ούτε πρέπει να γνωρίζει ποιος παρακολουθείται, ο κ. Καστανίδης αναρωτήθηκε γιατί τότε ο κ. Μητσοτάκης απέπεμψε τον επικεφαλής της ΕΥΠ εάν έκανε καλώς τη δουλειά του;
Με αφορμή σημερινές δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτη σε ραδιοσταθμό ότι ουδείς γνωρίζει το λόγο παρακολούθησης, ο κ. Καστανίδης ρώτησε, γιατί τότε η κυβέρνηση καλεί τον κ. Ανδρουλάκη να τον ενημερώσουν; Εάν, επίσης, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι δεν προέκυψε αποτέλεσμα από την παρακολούθηση, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν το λόγο της παρακολούθησης, ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Το λογισμικό Predator

Πέραν της επισύνδεσης, ο κ. Καστανίδης είπε ότι η εξεταστική επιτροπή πρέπει να διερευνήσει το θέμα το λογισμικού υποκλοπών Predator, με το οποίο επιχειρήθηκε να μολυνθεί το κινητό του κ. Ανδρουλάκη και ειδικότερα για το ποιοι σχετίζονται με αυτό, ποιο είναι το πελατολόγιο κλπ.
Όπως είπε, υπάρχουν δημοσιεύματα για αυξημένη χρήση του και θέτουν ερωτήματα για τις σχέσεις ιδιωτών που το κατέχουν με την ΕΥΠ. Μήπως η υπηρεσία, σε ένα είδος outsourcing, έχουν αναθέσει σε ιδιώτες να κάνουν δουλειά για λογαριασμό της; Όλα αυτά να διερευνηθούν είπε ο κ. Καστανίδης.
Το επόμενο ερώτημα που έθεσε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ είναι ποιοι άλλοι ενδεχομένως, παρακολουθούνται; Δημοσιογράφοι και πολιτικοί; Όπως σημείωσε, έχει προηγηθεί ο δημοσιογράφος Κουκάκης: Αρχικώς υφίσταται τη νόμιμη επισύνδεση, και ακολουθεί η μόλυνση του κινητού του με τον ίδιο μολυσμένο σύνδεσμο. Τι συμβαίνει, υπάρχουν και άλλα πρόσωπα; Παράλληλα, ο κ, Καστανίδης είπε ότι πρέπει επίσης να διερευνηθεί το θέμα που θέτει το ΚΚΕ, για παρακολούθηση του τηλεφωνικού του κέντρου, παρατηρώντας ότι υπάρχει η διαβεβαίωση του προέδρου της ΑΔΑΕ ότι θα συντάξει πόρισμα διότι ελέγχει την υπόθεση.

Ποια είναι η υπόθεση του ΚΚΕ

Το 2016 το ΚΚΕ κατήγγειλε δημόσια σε ανακοίνωσή του, «κρούσματα συνακροάσεων». Άμεσα άρχισε προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ λίγους μήνες αργότερα, στις 5/4/2017, σημειώθηκε -σύμφωνα με το ΚΚΕ- νέο κρούσμα τηλεφωνικών παρεμβάσεων στην έδρα της ΚΕ.
Στις 6 Νοεμβρίου 2017 με διάταξή της η εισαγγελέας πρωτοδικών Βάια Ακριβού, φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα για την αρχειοθέτηση του φακέλου καθώς δεν στοιχειοθετούνται αξιόποινες πράξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης