Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου για Ανδρουλάκη: Η επισύνδεση ήταν νόμιμη - Εκείνο που αμφισβητείται είναι η πολιτική ορθότητα

Οικονόμου για Ανδρουλάκη: Η επισύνδεση ήταν νόμιμη - Εκείνο που αμφισβητείται είναι η πολιτική ορθότητα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι η περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη ανέδειξε μια σειρά από διαχρονικές παθογένειες και αδυναμίες
Σχετικά Άρθρα

Στην υπόθεση των υποκλοπών και κυρίως το θέμα της επισύνδεσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Ο ίδιος επιμένει ότι η διαδικασία ήταν νόμιμη και επεσήμανε ότι θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί ο αριθμός και το ύψος των επισυνδέσεων τα προηγούμενα χρόνια.
«Το γεγονός ότι η επισύνδεση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη δεν αμφισβητείται, διότι ο νόμος είναι αυτός που ορίζει πώς μπορεί να κινείται ή πώς μπορεί να ζητείται η παρακολούθηση ενός τηλεφώνου από τις αρμόδιες Αρχές, όταν αυτές κρίνουν ότι αυτό πρέπει να γίνει. Ο νόμος αυτός είναι του 1994» είπε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο Cosmos FM και συνέχισε «Εκείνο που αμφισβητείται είναι η πολιτική ορθότητα και εκείνο που προέκυψε είναι ότι, όντως, χρειάζονται φίλτρα -περισσότερα από αυτά που υπάρχουν τώρα- για να μην ξαναφτάσουμε στη διαχείριση υποθέσεων τέτοιων που αφορούν προβεβλημένα πολιτικά πρόσωπα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη ανέδειξε μια σειρά από διαχρονικές παθογένειες και αδυναμίες, που με θεσμικό τρόπο η Ελληνική Δημοκρατία, η κυβέρνηση μας, όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις, σε άλλα πεδία, οφείλει να βρει τις καλύτερες δυνατές απαντήσεις.

Τι συνέβη στο παρελθόν

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «θα έχει σημασία να δούμε τι σημαίνει ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν ως φέιγ βολάν οι λόγοι για τους οποίους γίνονται νόμιμες επισυνδέσεις. Θα έχει μια σημασία να δούμε τον αριθμό και το ύψος των νόμιμων επισυνδέσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όχι για συμψηφισμούς. Για να δούμε χρήσιμα συμπεράσματα πάνω σε διαχρονικές παθογένειες, για να επιβεβαιώσουν ότι αυτά δεν αφορούν μόνο μία διοίκηση ή ένα πρόσωπο που τοποθετήθηκε από μια συγκεκριμένη Κυβέρνηση, αλλά είναι ένας τρόπος λειτουργίας των μυστικών υπηρεσιών που αποδίδει τα σωστά, έχει και τις αδυναμίες που πρέπει να διορθωθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης