Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Το 2023 σημαντική αύξηση στις συντάξεις - Μόνιμη, για όλους τους συνταξιούχους

Χατζηδάκης: Το 2023 σημαντική αύξηση στις συντάξεις - Μόνιμη, για όλους τους συνταξιούχους
Oι συνταξιούχοι θα ωφεληθούν από δύο ακόμη μέτρα, που είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και οι αυξήσεις στις συντάξεις που θα δουν πάνω από 150.000 παλαιοί συνταξιούχοι, με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, αναφέρει ο Κ. Χατζηδάκης

Σημαντική αύξηση στις συντάξεις για το 2023, προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι θα αφορά όλους τους συνταξιούχους.
Ο κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής εξηγεί πως η αύξηση συνδέεται με τον τιμάριθμο και την ανάπτυξη, με βάση τη νομοθεσία.
Όπως αναφέρει, με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι σαφές ότι θα πρόκειται για μία σημαντική αύξηση, «ακόμα και για τα δεδομένα της προμνημονιακής περιόδου! Και αυτό αφορά όλους τους συνταξιούχους».
Προσθέτει ακόμη ότι οι συνταξιούχοι θα ωφεληθούν από δύο ακόμη μέτρα, που είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία αφορά περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχους με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ, αλλά και οι αυξήσεις στις συντάξεις που θα δουν πάνω από 150.000 παλαιοί συνταξιούχοι, με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, οι οποίοι θα πληρωθούν την 4η αύξηση που προκύπτει από τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους.
«Οι αυξήσεις είναι αυξήσεις μόνιμες, που θα βελτιώσουν σημαντικά το εισόδημα των συνταξιούχων σε μία δύσκολη περίοδο» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων διευκρινίζει ότι, σύμφωνα με τον νόμο, το συνολικό ποσό της σύνταξης αναπροσαρμόζεται βάσει του μέσου όρου ανάπτυξης της οικονομίας και πληθωρισμού. «Αυτό επί της αρχής συμπαρασύρει, τόσο τις εθνικές, όσο και τις ανταποδοτικές συντάξεις, ωστόσο όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που θα εφαρμοστεί η αύξηση αυτή, θα περιληφθούν, όπως ορίζεται, σε κοινή απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών», προσθέτει.

Στο επίκεντρο οι νέοι

Αναφορικά με τις βασικές αρχές της νέας στεγαστικής πολιτικής, ο κ. Χατζηδάκης επισημαίνει πως σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη.
Υπογραμμίζει ότι η χώρα θα αποκτήσει, ύστερα από πολλά χρόνια, μία ουσιαστική στεγαστική πολιτική, που θα έχει στο επίκεντρό της τους νέους και ειδικότερα τα νέα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος στέγασης σε σχέση με το εισόδημά τους.
«Στο πλαίσιο αυτό, θα εφαρμόσουμε σύγχρονες ιδέες και λύσεις, κατά το πρότυπο προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών. Σε αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες και οι πόροι, τόσο του Ταμείου Ανάκαμψης, όσο και του ΕΣΠΑ», σημειώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης