Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βολές κατά ριπάς από Politico: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυταρχική σαν το καθεστώς της Κίνας και στοχοποιεί δημοσιογράφους

Βολές κατά ριπάς από Politico: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυταρχική σαν το καθεστώς της Κίνας και στοχοποιεί δημοσιογράφους
Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη αυταρχική και ζητεί να σταματήσει να στοχοποιεί δημοσιογράφους
Σχετικά Άρθρα

Νέα παρέμβαση της ευρωπαϊκής έκδοσης του Politico, που επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη στο φόντο των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές.
Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη αυταρχική και ζητεί να σταματήσει να στοχοποιεί δημοσιογράφους.
Μάλιστα το Politco προχωρά πλέον σε ευθεία σύγκριση της Ελλάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη με αυταρχικά καθεστώτα σαν της Κίνας.
Ειδικότερα, το Σάββατο (27/8/2022) ο αρχισυντάκτης της ευρωπαϊκής έκδοσης του Politico, Jamil Anderlini αναφέρεται μεταξύ άλλων στo newsletter του Politico στην «αισχρή συμπεριφορά που υπέστη η συνάδελφος του Politico, Νεκταρία Σταμούλη», θίγοντας ακόμη μια φορά το ζήτημα της στοχοποίησης της δημοσιογράφου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.
Δεν σταματά όμως εκεί, αφού επισημαίνει: «Έχοντας εργαστεί τα περισσότερα χρόνια της καριέρας μου σε αυταρχικά – η και ολοκληρωτικά- καθεστώτα (Κίνα), γνωρίζω τις πιέσεις και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι».

Διαφύλαξη της ελευθεροτυπίας

«Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να κάνει περισσότερα για τη διαφύλαξη των αρχών της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας του λόγου που υποστηρίζει ότι υπερασπίζεται» καταλήγει ο Anderlini, σε ένα ευθύ μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση.
Η παρέμβαση Anderlini, έρχεται λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του Politico για τη σύμπραξη της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Εύας Καϊλή με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία, ώστε να μην έρθει η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα για το σκάνδαλο των υποκλοπών,και έρχεται να προστεθεί στον πρωτοφανή διασυρμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη εξαιτίας των πρωτοφανών παρεμβάσεων κατά εγχώριων και διεθνών ΜΜΕ σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών.

epistoli.png

Μητσοτάκης και …ξένες δυνάμεις

Mε νέο άρθρο του κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και μάλιστα στην πρώτη σελίδα, επανέρχεται το Politico, μετά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για το σκάνδαλο των υποκλοπών…
Όπως επισημαίνεται, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να εκτρέψει τις έντονες επιθέσεις προς το πρόσωπό του σε σχέση με το «σπειροειδές σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών», κατηγορώντας ξένες οντότητες ότι προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα εν μέσω ενεργειακής κρίσης και αυξανόμενων απειλών από την Τουρκία.
Στη συνέχεια, η συντάκτρια Νεκταρία Σταμούλη επισημαίνει πως νωρίτερα αυτό το μήνα, ο αρχηγός της ΕΥΠ και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης έχασαν τις δουλειές τους μετά τις αποκαλύψεις ότι το τηλέφωνο αρχηγού του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη παρακολουθούνταν.
«Αν μη τι άλλο» λέει το Politico, «πρόκειται για μια δαιδαλώδη υπόθεση, με την κεντροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη να παραδέχεται ότι η υπηρεσία πληροφοριών διεξήγαγε νόμιμη υποκλοπή, αρνούμενη οποιαδήποτε ανάμειξη με αυτό που αποκαλεί… ξεχωριστή παράνομη υπόθεση και αφορά το λογισμικό κατασκοπείας που ονομάζεται Predator».
Ωστόσο, «ο Μητσοτάκης αρνήθηκε να απαντήσει στο βασικό ερώτημα: γιατί είχε παραβιαστεί το τηλέφωνο του Ανδρουλάκη.
Ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, της αριστερής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε το χακάρισμα “εγκληματική πράξη” και είπε ότι ο χειρισμός της υπόθεσης από τον Μητσοτάκη θα πρέπει να οδηγήσει στην παραίτησή του».

«Δεν θέλει εκλογές»

Παρά τον σάλο που έχει προκληθεί, λέει το Politico, ο Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να παραμείνει στην κυβέρνηση και να μην προκηρύξει πρόωρες εκλογές, για να εξασφαλίσει σταθερότητα απέναντι στις απειλές από ξένες δυνάμεις που δεν κατονομάζονται.
«Γνωρίζω καλά ότι υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν αδύναμες κυβερνήσεις, γιατί πιστεύουν ότι αυτό αυξάνει την ικανότητά τους να ασκούν επιρροή», είπε.
Πρόσθεσε ότι όλοι πρέπει να ηρεμήσουν γιατί οι γείτονες της Ελλάδας, αναφερόμενος στην Τουρκία, παραμένουν απρόβλεπτοι».
«Ο Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας (ΕΥΠ), λέγοντας ότι είναι απαραίτητη για την ασφάλεια της χώρας, παρά το σκάνδαλο, σε μια, όπως είπε, νόμιμη αλλά πολιτικά απαράδεκτη επιχείρηση»


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης